SON DAKİKA
Hava Durumu

Şenliğe davet

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3-5 Mayıs 2013 tarihlerinde gerek yerli ve yabancı katılımcıları gerekse içeriği bakımından Türkiye’nin en

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3-5 Mayıs 2013 tarihlerinde gerek yerli ve yabancı katılımcıları gerekse içeriği bakımından Türkiye’nin en büyük bilim şenliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ana teması ‘geleceğin otomobilleri’ olarak belirlenen ‘Bursa Bilim Şenliği 2013’ ile idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Bursa’yı ulaşımdan altyapıya, çevreden spora ve tarihi kültürel mirasa kadar her alanda ön plana çıkaracak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bilim ve teknoloji alanında da farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikinci kez Bilim Şenliği düzenliyor. Ziyarete açılan Bilim ve Teknoloji Merkezi sayesinde 10 binlerce öğrenciyi bilimle buluşturan Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendiği ‘Bursa Bilim Şenliği 2013’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Bilim Teknoloji Merkezi salonunda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.
BİLİM BAHARINA DAVETLİSİNİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3-5 Mayıs tarihlerinde Merinos Park açık alanında yapılacak şenlikle Bursa’da ‘Bilim Baharı’ yaşanacağını söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl katılım ve etkinliklerin çok daha fazla olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, Uludağ İhracatçı Birlikleri, üniversitelerimiz, sanayimizin Ar-Ge merkezleri ve çok sayıda sponsor firmamızla bilimde farkındalık oluşturacağımız bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Burada yaptığımız toplantı da şenliğin tanıtımından ziyade Türkiye’ye model olacak bir etkinliği hep birlikte göğüsleme çağrısıdır. Bursa’mızın sanayi ve teknolojideki gücünü Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek herkese gösterdik. Bursa olarak bu güce sahibiz. Gençlerimizin daha idealist, üretken, birikimli ve bilime ilgi duyan bireyler haline gelmesi için bu etkinliği çok önemsiyoruz. Şenliğe katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Altepe, geçtiğimiz yıl düzenledikleri şenliğe 50 bin kişinin katılımının sağlandığını belirterek, bu yıl 100 bin ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
İTALYA'DAN ŞOV EKİBİ GELECEK
Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmaları yürüten Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ise Bursa Bilim Şenliği ile proje sergileri, mesleki yönlendirme - atölye stantları, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak halkın bilime olan ilgisini arttırmayı amaçladıklarını vurguladı. 200 proje standının olacağı ve 60 patentli mucit ve 60 üniversite kulübünün katılacağı şenlikte 15 güneş ve hidrojen arabası, 30 Ar-Ge ve İnovasyon firması, 80 okul ve 60 lise projesi, 10 Bilim Merkezi, 10 atölye ve mesleki yönlendirme çadırı bulunacağını belirten Bakan, İtalya’dan gelecek bir şov ekibinin de gösterileri ile şenliğe renk katacağını kaydetti. Birçok firmadan sponsorluk desteği aldıklarını dile getiren Bakan, destek veren herkese teşekkür etti.
BTM Proje Danışmanı Prof.Dr. Yusuf Ulcay da öğrencileri bilimle kaynaştırmak, onlara ödev vererek değil, eğlencenin bir parçası olarak beyinlerine zikretmek istediklerini kaydetti.
BİLİM ŞENLİĞİ
Bursa Bilim Şenliği 2013’ün ana teması ‘Geleceğin Otomobilleri’ olarak belirlendi. Bursa’nın otomobil üretimi konusundaki başarısının bilim ve teknoloji alanındaki başarısıyla bir araya geldiği şenlik merak uyandıracak ve keyifle takip edilecek. Güneş enerjisi ile çalışan otomobiller, hybdir ve ekolojik araçlar ve daha bir çok yeni teknoloji bilim ve otomobil sevdalılarının beğenisine sunulacak. Ayrıca Bursa Bilim Şenliği denilince akla ilk gelen robot aktiviteleri de bu senenin gözdesi olmaya devam edecek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahibi olarak bu şenlikte, kendi bünyesinde yer alan deney düzeneklerini de sergileyecek. BTM özel alanında, fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve ışık gibi farklı disiplinlere ait 150’den fazla deney düzeneği katılımcıların ziyaretine açılacak. Ziyaretçiler bu deney düzenekleri sayesinde bilime ait birçok soruya cevap bulabilecek ve uygulamalı deney düzenekleri ile deneyleri kendileri gerçekleştirme fırsatını yakalayacaklar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.