SON DAKİKA
Hava Durumu

Serinlemek istedi, sulama havuzu sonu oldu

Bursa'da bir öğrenci, serinlemek için girdiği sulama havuzunda hayatını kaybetti. Çevresinde hiçbir emniyet tedbirinin alınmadığı havuzun ka

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da bir öğrenci, serinlemek için girdiği sulama havuzunda hayatını kaybetti. Çevresinde hiçbir emniyet tedbirinin alınmadığı havuzun kapatılması için aile mahkemeye başvuracak. 

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan köyünde serinlemek için sulama havuzuna giren 14 yaşındaki Ekin Aşasın, boğularak öldü. Yunuseli Mahallesi Lütfi Banuş İlköğretim 6. sınıf öğrencisi olan Aşasın’ın ölüm haberini alan okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Amca Doğan Aşasın, Bursa’da özellikle tarım alanlarının yoğun olduğu yerlerde açılan sulama kanallarının etrafında hiçbir emniyet tedbirinin alınmadığını belirterek, “Bu havuzların derinliği büyük. Yetişkin biri bile girse burada boğulur. Eğer tedbir alınmazsa bizim başımıza gelen başkasının da başına gelecek. Bizim yüreğimiz yandı, ama başkasının ciğeri yanmasın diye hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız” dedi.

Yeğeninin boğulduğu haberini alan ve olay yerine koşan dayı Emin Kemer de, yeğeninin cansız bedeni ile karşılaşınca şok oldu. Havuzun etrafında ikaz levhası dahi bulunmadığına dikkat çeken Kemer, “Oraya gittiğimde gözlerime inanamadım. Yeğenimin cansız bedenini görünce ağladım. Tarım yapacağım diye açılan havuzlar çocukların canını yakıyor. Mahkemeye giderek hakkımızı sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.
Gözyaşı ve hüznün hakim olduğu 14 yaşındaki öğrencinin Güneştepe Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretine gelen komşuları, aileye başsağlığı diledi. Gencin cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.