SON DAKİKA
Hava Durumu

Sevgi engelleri aşınca...

Bursa'da 1 buçuk yıllık evli özürlü çift parasızlık yüzünden aynı akülü arabayı birlikte kullanıyor. Akülü sandalyeye yan yana oturup

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2013 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2013 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sevgi engelleri aşınca...
Bursa'da 1 buçuk yıllık evli özürlü çift parasızlık yüzünden aynı akülü arabayı birlikte kullanıyor. Akülü sandalyeye yan yana oturup Bursa sokaklarını gezen genç çift, "İnsanlar sağlığın ve sevginin kıymetini bilmeli" diyerek adeta ders veriyor. 

Hasan ve Aysun Yaşa çifti dünyaya özürlü olarak geldiler. Onların özürleri ellerinde ve ayaklarında belki ama kalpleri bir çok kişiden daha sağlam. Onların kalbi birbirlerine duydukları sevgi ve aşkla dolu. Hasan Yaşa 30 yaşında. Gençliğinin büyük bir bölümünü Sosyal Hizmetlere ait yurtlarda geçirmiş. Aynı yurtta tanışıp gönlünü kaptırdığı 1.5 yıllık eşi Aysun Yaşa ise kendisinden 7 yaş büyük. Tek geçim kaynakları Hasan Yaşa'nın 350 liralık maaşı ve her gün satmaya çalıştığı bir tabla simit. 200 liralık ev kirası, elektrik ve su faturalarını da hesaba kattıklarında durum ortada. Fakirliğin dip yaptığı noktada onları ayakta tutan tek şey ise birbirlerine duydukları büyük sevgi ile hayatın zorluklarını birlikte göğüslemeleri. İki gönül bir olunca da birlikte bindikleri tekerlekli sandalyenin lüks otomobilden farkı kalmıyor.
TELEFONUNU KAÇIRIP GİZLİCE NUMARASINI ALDIM
8 yaşından bu yana devlet kurumlarında kaldığını belirten Hasan Yaşa, aynı kurumda tanışıp evlendiği eşi Aysun Yaşa için "o' hayatın bana verdiği en güzel hediye diyor. Tanışma hikayelerini büyük bir heyecan içinde anlatan Hasan Yaşa "Gençliğimin büyük bir bölümünü sosyal hizmetlere ait yurtlarda geçirdim. Devlet beni Kocaeli Yetiştirme Yurduna yerleştirdi. Eşimin annesi babası yok. 2 ağabeyi var. Ağabeylerinden şiddet görüyormuş. Kısmet olacak ya devlet onu da koruma altına alıp Kocaeli'ye gönderdi. Kendisini ilk orada gördüm. Tanışabilmek için çok uğraştım sık sık telefonunu kaçırıp gizlice numarasını aldım. Bir gece cep telefonundan kendisini arayarak tanışmak istediğimi söyledim. O da kabul etti böylece tanıştık" dedi.
"HER ŞEYE RAĞMEN SIKI SIKI TUTUNMALI HAYATA"
1.5 Yıllık eşi Hasan Yaşa ile devlet yurdunda tanışıp evlendikten sonra Bursa'ya taşınıp Sırameşeler Mahallesi'ne yerleştiklerini anlatan Aysun Yaşa ise "Herkes sağlığının kıymetini bilsin. İnsanlara tek tavsiyem her şeye rağmen hayata sıkı sıkı tutunsunlar,hayattan kopmasınlar, bağlansınlar" dedi.
Beynindeki sinir uçlarının işlevini yapmadığı için vücudunda istem dışı kasılmaların olduğunu bu yüzden yürümekte ve ayakta durmakta güçlük çektiğini anlatan Aysun Yaşa "Eşim bu haliyle simit satıyor. Bir de devletten aldığı 350 lira maaşı var. 200 lira ev kirası elektrik ve su faturası derken elimize bir şey kalmıyor. Bir süre sonra bende maaş alacağım ama ne kadar alacağımı henüz bilmiyorum. Parasızlık yüzünden eşime ait tekerlekli sandalyeye birlikte biniyoruz. Bizi görenler bazen şaşırıyor bazen de örnek gösteriyor. Hayatta her şeyin başı sağlık, gerisi bir şekilde halledilir" dedi.
Aynı tekerlekli sandalye üzerinde eşine sıkı sıkı sarılan Aysun Yaşa "Allah bizi ayırmasın" diyerek dua etti. Aynı tekerlekli sandalye üzerinde Bursa sokaklarında dolaşın Yaşa çiftini gören bir hayırsever ise arabasını durdurup özürlü çifte ramazan erzakı verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.