SON DAKİKA
Hava Durumu

Sevimli dostlara 'Yıldırım' eli

 Yıldırım Belediyesi, şefkat elini sokak hayvanlarına da uzatıyor.  Sokak hayvanları için bir şefkat yuvası olan Yıldırım Beled

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sevimli dostlara 'Yıldırım' eli
 Yıldırım Belediyesi, şefkat elini sokak hayvanlarına da uzatıyor. 
Sokak hayvanları için bir şefkat yuvası olan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde son 10 ayda 3 bin 108 sokak hayvanının tedavi edilmesi sağlandı. 903 can dostu da sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. Yıldırım sokaklarından 3 bin 645 sahipsiz hayvan toplanırken, bin 501 kuduz aşısı yapıldı. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları veteriner hekimler tarafından muayene edildi. Bin 831 anti paraziter tedavi ile bin 316 kısırlaştırma işlemleri uygulandı.
Belediye, 85 kedi evi, 6 köpek besleme noktası, 3 otomatik yemlik ve 24 kuş evini şehrin belirli noktalarına yerleştirdi.Öte yandan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde mevcut 26 köpek barınağına ilaveten yapılan 8 adet barınakla yüzde 35 kapasite artırımına gidilerek daha çok hayvana barınma imkanı sağlanırken, yeni yapılan klinik ile daha kısa sürede tedavi imkanı sağlanmış oldu.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokak hayvanlarının tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Bununla da yetinmeden ilçemizin muhtelif yerlerinde yaşayan diğer sevimli dostlarımızı unutmadan özellikle yiyecek ihtiyacının arttığı kış aylarında periyodik aralıklarla yem takviyesinde bulunuyoruz. Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vermek onları açlıktan kurtarmak adına önemli bir iyilik olur. Tüm canlıların yaşam hakkında saygı göstermek bir insanlık görevidir” dedi.
Edebali, yeni bir hayvan satın almak yerine mevcut sevimli dostların sahiplenilmesi gerektiğine işaret ederek, “Hayvan almak isteyenler Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne gidebilir veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” diye konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.