SON DAKİKA
Hava Durumu

Sevimli dostlara Yıldırım eli

Sokak hayvanlarının da şehrin birer sakini olduğu düşüncesiyle sevimli canlıların korunması için örnek çalışmalara imza atan Yıldırım

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sevimli dostlara Yıldırım eli
Sokak hayvanlarının da şehrin birer sakini olduğu düşüncesiyle sevimli canlıların korunması için örnek çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, şefkat elini uzatarak can dostu hayvanların barınmasına ve tedavisinin yanı sıra sahiplendirerek yeni sıcak yuvalarına kavuşmasına imkan sağlıyor.

Sokak hayvanları için bir şefkat yuvası olan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2017 yılı başından itibaren geçen 10 aylık süreçte 3 bin 108 sokak hayvanının tedavi edilmesi sağlanırken, 903 sevimli can dostu da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu. Yıldırım sokaklarından 3 bin 645 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve bin 501 kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak canlıları, uzman veteriner hekimler tarafından muayene edildikten sonra bin 831 antiparaziter tedavi ile bin 316 kısırlaştırma işlemleri uygulandı.

KAPASİTE ARTTI

Başıboş hayvanların beslenebilmeleri, kuş ve kedi evleri ile hayvanların barınma sorunlarını da ortadan kalkması adına çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi, toplamda 85 kedi evi, 6 köpek besleme noktası, 3 otomatik yemlik ve 24 kuş evini şehrin belirli noktalarına yerleştirdi.Öte yandan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde mevcut 26 köpek barınağına ilave olarak yapılan 8 adet barınakla yüzde 35 kapasite artırımına gidilerek daha çok sevimli canlıya barınma imkanı sağlanırken, yeni yapılan klinik ile daha kısa sürede tedavi imkanı sağlanmış oldu.

SEVİMLİ DOSTLAR UNUTULMUYOR

İnsanların olduğu gibi şehir yaşamının içinde bulunan bütün canlıların yaşam hakkınasaygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarımızı Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezimizde aksatmadan sürdürüyoruz. Bununla da yetinmeden ilçemizin muhtelif yerlerinde yaşayan diğer sevimli dostlarımızı unutmadan özellikle yiyecek ihtiyacının arttığı kış aylarında periyodik aralıklarla yem takviyesinde bulunuyoruz. Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vermek onları açlıktan kurtarmak adına önemli bir iyilik olur. Tüm canlıların yaşam hakkında saygı göstermek bir insanlık görevidir” dedi.

HAYVAN SEVGİSİ VURGUSU

Yeni bir hayvan satın almak yerine mevcut sevimli dostların sahiplenilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Edebali, ”İnsanlar maalesef satın aldıkları can dostlarını sokağa terk ederek bu canlıları türlü zorluklarla baş başa bırakıyor. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Bir canlıyı sahiplenerek onları sokaktan kurtarmak isteyen tüm Bursalı hemşehrilerimiz, Cumalıkızık yolu üzerinde bulunan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne gidebilir veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” diye konuştu. Özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmelerinin önemine de dikkat çeken Başkan Edebali, “Hayvanları seven birey, insanları da sever, duyarlı toplumun iyi bir bireyi olur. Adile Naşit Tiyatromuzda haftasonları ağırladığımız yavrularımızı tiyatro sahnesinden hayvan sevgisinin önemini anlatan oyunlarla buluşturuyoruz. Yıldırım’daki okullarda hayvan sevgisi eğitimi verdik. Barınağımızın kapısı her zaman hayvansever dostlarımıza açık. İsterlerse hayvanlarımızı sevmek, isterlerse de sahiplenmek için çocukları ile gelebilirler” ifadelerini kullandı.  (bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.