SON DAKİKA
Hava Durumu

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eylem

Bursa’da, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan arbedenin ardından sendika üyelerinin eylemi bugün sakin devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eylem
Bursa’da, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan arbedenin ardından sendika üyelerinin eylemi bugün sakin devam ediyor.

2 ay önce işten çıkarılan taşeron firma elemanının işe iade edilmesi için dün sendika yönetimi hastane önüne çadır kurmak istemiş, polis ile sendika görevlileri arasında yaşanan tartışmaya hastanenin güvenlik görevlileri müdahale edince arbede çıkmıştı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, taşeron firma bünyesinde çalışan Süheyla Karaba, geçen mart ayında İş Kanunu'nun 'görevi kötüye kullanma' gibi hususları düzenleyen 25'inci maddesi kapsamında işten çıkarılmıştı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası üyeleri, dün olayların çıktığı hastane önünde eyleme bugün de devam ediyor. Süheyla Karabay, “Yıllardır beraber çalıştığım arkadaşlarımın emniyet amirlerinin emriyle saldırmaları bana tuhaf ve acı geldi. Biz DİSK olarak taşeron kelimesini duymak istemiyoruz. Ben bilerek bu sendikaya girdim, ekmeğimin derdindeyim. İşe iademi ve itibarımın iadesini istiyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.