SON DAKİKA
Hava Durumu

Şeyh Şamil unutulmadı

Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kafkasya’nın unutulmaz kahramanı Şeyh Şamil’in vefatının 142 yıldönümü dolay

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kafkasya’nın unutulmaz kahramanı Şeyh Şamil’in vefatının 142 yıldönümü dolayısıyla Ulucami’de mevlüt programı düzenlendi. 


Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan program, mevlüt okunmasıyla sona erdi. Camii çıkışında vatandaşlara helva dağıtıldı. Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Sabri Döner, “Kafkas Kartalı, Dağıstan Aslanı İmam Şeyh Şamil’in vefatının 142. yıldönümü münasebeti ile düzenlediğimiz mevlit ve anma etkinliği için burada bu güzel mekanda Ulucami’de buluşmanın hazzını yaşamaktayız. Rus işgaline karşı mücadele eden Kafkas halklarının, son 25 yılına imzasını atan İmam Şamil dönemidir. Bu büyük devlet adamı Dağıstan ve Çeçenistan da müstakil bir devlet kurmuş, daha sonra diğer Kafkas kavimleri de bu devlete katmıştır. İmam Şamil kurduğu devletin yargı sistemini oluşturmuş, askeri teşkilatları organize ederek barut ve silah fabrikaları kurmuştur. Dağıstan da başlayan Çeçenistan’la devam eden özgürlük mücadelesi tüm Kafkasya’ya yayılmıştır. İmam Şamil, Şubat 1871'de hayatını kaybetmiş ve Cennet-ül Baki kabristanına defnedilmiştir. İlmi kudreti, hitabeti, askeri dehası, sarsılmaz imanı ile bu eşsiz ve örnek ecdadımızı rahmetle anıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.