SON DAKİKA
Hava Durumu

Sheraton Bursa kapılarını açtı

 Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Odunluk bölgesinde Faik Çelik Holding'in 2 yılda inşa ettiği toplam 304 odalı iki otel, dünyaca ünlü otel işl

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Odunluk bölgesinde Faik Çelik Holding'in 2 yılda inşa ettiği toplam 304 odalı iki otel, dünyaca ünlü otel işletmecisi Starwood Grubu tarafından yönetilmek üzere Sheraton Bursa ve Aloft Bursa markalarıyla hizmete açıldı. 


Türkiye'ye 8 yıl önce gelen ve son 5 yılda hızlı bir büyüme içerisine giren Starwood Hotels & Resorts Grubu, Bursa'da Sheraton ve Aloft markaları altında iki yeni oteli hizmete aldı. Starwood Hotels & Resorts Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn Ağlagül, “Türkiye’deki varlığımızı büyütmeye devam ederken, Bursa’daki ilk Starwood otellerinde Faik Çelik Holding ile yapmış olduğumuz ortaklıktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Hızla gelişmekte olan ve bir kültür, endüstri, spor ve tatil merkezi olan Bursa'da, 5 yıldızlı Sheraton ve 4 yıldızlı Aloft markaları birbirine çok uygun bir seçimdir” dedi.
Faik Çelik Holding CEO’su Baran Çelik, "Sheraton ve Aloft Bursa’nın açılması hızla büyüyen şehrin gelişiminde önemli bir dönüm noktasıdır. Starwood’un güçlü global markalarının hem uluslararası hem de yerel misafirler için ilgi çekici olacağına inanıyoruz" dedi.
Çelik, kendilerinin metal sanayi kolunda faaliyetlerine devam edeceklerini belirterek, "2010 yılında böyle bir otel yatırımına karar verdik. Bursa'nın potansiyelini araştırırken, 5 ve 3 yıldızlı iki otelin yan yana uygun olacağını düşünerek bu yatırımı gerçekleştirdik. 2 yılda 35 bin metrekare imalat gerçekleştirdik. 70 milyon dolarlık harcama projelendirmenin üzerinde oldu, ancak iyi bir otel yapmayı hedefledik. Bursa bir endüstri şehridir. Ancak doğal güzellikleri ile turizm şehri olmayı da hak ediyor. Bursa'ya en son yapılan 5 yıldızlı otel 20 yıl önce yapılmıştı. Geçtiğimiz 10 yıla yayılıp turizmdeki çıkış sağlanabilirdi. Ancak son 3 yılda peş peşe 5 yıldızlı otel yatırımları geldi. Turizm yatırımları Bursa'da gelişecektir. Çünkü yeni otoyollar, hızlı tren ağlarının büyük bir turizm potansiyelini şehre getireceğine inanıyorum. Bizim bir çok işimiz yüksek hızda büyüdü. Turizm sektöründe de dünyanın önemli markalarından Starwood grubu ile yönetim anlaşması yaptık. Bu yatırımın 10 yılda kendini amorti etmesini bekliyoruz. 8 yılda olursa şaşırmayacağız. Ancak 12 yılda amorti etmesi de kötü senaryodur. Sanayimiz katma değerli ürünlerle büyüyecek. Ancak turizmimiz böyle fiziki yeni yatırımlarla daha hızlı büyüyecek" diye konuştu.
Sheraton Bursa ve Aloft Bursa otelleri gelişmekte olan iş alanlarına, yeni Kültürpark, Yeşil Park ve yakın zamanda açılacak olan futbol stadyumu Timsah Arena’ya çok yakın bir noktada bulunuyor.
SHERATON BURSA GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Hem iş hem de tatil amaçlı seyahat edenleri düşünerek tasarlanan Sheraton Bursa Oteli, konuklarına yepyeni ve kaliteli bir atmosfer sunuyor. Otelde 171 misafir odası, 47 executive oda ve 10 adet suit oda bulunuyor. Tüm odalardaki yataklar uluslararası kalite standartlarında ve Sheraton Sweet Sleeper patentli. Otelin dekorasyonunda modern ve sıcak renklerin yanı sıra Türk motifleri de kullanıldı. Ayrıca 13. katta bulunan Presidential suitte geniş bir oturma alanı, 1 yatak odası, 1 mutfak ve 1 bar yer alıyor. Sheraton Shine Spa misafirlere, geleneksel Türk hamamı ve yerel merkezlerden çıkan doğal kaplıca suyu kullanılabilen 3 adet özel VIP hamamı, 6 Spa bakım odası, açık ve kapalı yüzme havuzlarıyla kusursuz bir spa imkanı sunuyor. Otelin restoranlarından biri olan Prusa, hem uluslararası hem de İskender Kebap gibi Bursa’ya özel lezzetlerden oluşan yerel lezzetleri de tatmaya imkan sağlayacak. Otelin 14. katı olan en üst katta bulunan Sheraton Club Lounge, muhteşem şehir manzarası, tüm gün kahvaltı, içecek ve hafif atıştırmalık servisi sunuyor. Sheraton Club odalarında konaklayan misafirler kablosuz internet erişimine, hem oda içinde hem de Club Lounge’da ücretsiz olarak erişebilmektedir. Executive Toplantı odası, şehir manzaralı toplantılar için ilham verici bir mekan olarak tasarlandı. Sheraton Bursa kapsamlı toplantı ve etkinlik mekanları, büyük bir balo salonu, beş konferans salonu ve tam donanımlı iş merkezi olarak 1.700 metre kare kullanım alanı sunuyor. Sheraton Bursa, ayrıca Microsoft’un çözüm ortaklığıyla hızlı ve pratik erişim imkanı verecek olan Link@Sheraton experienced with Microsoft® ile en yeni teknolojik donanımları bünyesinde bulunduracak.
ALOFT BURSA DAHA DİNAMİK
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de otelcilik anlayışına yepyeni bir soluk getiren Aloft Bursa, 133 konuk odası ile misafirlerine heyecan verici bir tasarım sunuyor. Aloft otellerinin en dikkat çeken özellikleri arasında loft tarzı yüksek tavanları, geniş pencereleri, ultra-rahat yatakları ve Bliss Spa ® ayrıcalığı bulunmaktadır. Cep telefonları, mp3 çalarlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi birden fazla elektronik cihaz için kablosuz internet erişimi ve one-stop bağlantısı ile donatılan tüm odalar, HD TV bağlantısı ile de son teknoloji ofis ortamlarına dönüşebilmektedir.
Aloft Bursa, konuklarına rahat bir sosyal atmosfer, kitap okunabilecek, laptop ile çalışılabilecek, oyun oynanabilecek veya arkadaşlarla bir şeyler içilebilecek re:mixSM lounge ve w xyzSM bar ile hizmet vermektedir. İçerisinde cam kaplı bir şömine ve geniş bir teras alanı bulunan ve son teknoloji ile tasarlanan Aloft Bursa ücretsiz kablosuz internet erişimi sunmaktadır.
re:chargeSM fitness merkezi ve SplashSM havuzu misafirler için stres atma ve enerji toplama fırsatı sunuyor. re:fuelSM bölümünde ise günün 24 saati atıştırmalık yiyecek ve içecek bulmak mümkün olacak. İş toplantıları, eğitim ve sunumlar için otelin 3 taktik toplantı odası teknolojiye sahip cihazlarla donatılmıştır. Bu toplantı odaları, 15 kişilik gruplar için de en iyi alanı sağlamaktadır.
Starwood Grubu, 9 farklı otel markasına sahip olmakla birlikte Türkiye’de 5 marka ve 9 otel ile varlığını sürdürüyor. Bunların 4’ü İstanbul’da- Sheraton İstanbul Maslak, Sheraton İstanbul Ataköy, W İstanbul ve en son açılan Le Méridien İstanbul Etiler Oteli. İstanbul dışında ise Sheraton Çeşme Resort & Spa, Sheraton Ankara & Convention Centre, The Lugal, A Luxury Collection Ankara ve Bursa’da iki yeni otel bulunmaktadır. Starwood Grubu, ilerleyen aylarda Türkiye’deki 10. otelini Sheraton Adana ile açmayı ve böylece Türkiye’yi, Avrupa'da Sheraton markasının en büyük pazarı haline getirmeyi planlıyor.
Sheraton, dünya çapında 70 ülkede 400'den fazla otelde konaklama imkanı sağlıyor. Son dönemde yapmış olduğu 6 milyar dolarlık uluslararası yatırımlarıyla piyasaları canlandırırken, şu anda yarısı tamamlanmış olan 6 milyar dolarlık bir yatırımı da önümüzdeki 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyor. Sheraton Otelleri, dünyanın önde gelen en büyük otel zincirlerinden biri olan Starwood Hotels & Resorts tarafından alındı. Grup, yaklaşık 100 ülkede 1134 oteli ve 171 bin çalışanıyla dünyanın önde gelen otel ve eğlence şirketlerinden birisi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.