SON DAKİKA
Hava Durumu

Şıklığa aldanmayın

Emniyet Genel Müdürlüğü, şık üniforma giyerek kendilerini devlet görevlisi gibi gösteren sahtekarlara karşı halkı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emniyet Genel Müdürlüğü, şık üniforma giyerek kendilerini devlet görevlisi gibi gösteren sahtekarlara karşı halkı uyardı.


Emniyet Genel Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı vatandaşlara ikazda bulundu. Yaşlı insanların kolay bir hedef olabileceğini belirten emniyet güçleri, dolandırıcıların iyi niyetlilere, hırsızların ise güçsüzlere daha çok musallat olduğuna dikkat çekti. Kapıya gelen herkese karşı dikkatli olunmasını isteyen emniyet yetkilileri, “Kapı zincirini ya da kapı sürgüsünü açmayınız. Zilinizi çalan kişileri kapı deliğinden dikkatlice gözetleyiniz. Şayet karşınızdaki şahsı tanımıyorsanız, kapının tam açılmasına izin vermeden (kapı zinciri takılıyken) görüşünüz. Kapıdaki şahısla görüşürken sizi etkisiz hale getirebilecek malzemeleri olabileceğini unutmayınız. Telefon her zaman erişebileceğiniz uzaklıkta olmalıdır. Telefon, geceleri yatağınızın yanında bulunmalıdır. Hafızasına da polis, jandarma veya itfaiye telefonlarını kaydediniz” dedi.

ŞIK GİYİNEN HIRSIZLARA DİKKAT
Vatandaşların eve girer girmez kapılarını kilitlemesi gerektiğinin altını çizen Emniyet Genel Müdürlüğü görevlileri, kapıya gelerek şık giyinen sahtekarlara karşı dikkatli olunmasını istedi. Kendilerini sahte görevli olarak tanıtan hırsızların bu yola çok fazla başvurduğunu söyleyen yetkililer, şöyle devam etti:
“Evinize gelen resmi görevlilerin resmiyetini göz önüne almadan kimliklerini ibraz etmelerini isteyiniz. Dolandırıcılar, çok nadir de olsa güveninizi kazanmak maksadıyla şık bir üniforma giyip yetkili ve görevli olduklarını ima edebilirler. Her ne suretle olursa olsun mutlaka kimliklerini göstermelerini talep edin. Kuşkunuzun geçmemesi durumunda şahsın verdiği bilgileri telefonla kontrol ediniz. Eğer yabancı birisini (mesela tamirci) evinize alıyorsanız, onu odanın içerisinde yalnız bırakmamaya çalışınız. Şayet yalnızsanız, komşularınızın akrabalarınızın veya tanıdıklarınızın yanınıza gelmesini sağlayınız”.

POSTA KUTULARI HIRSIZLAR İÇİN DAVETİYE
Emniyet yetkilileri, posta kutularına mektup, fatura ve zarf bırakılmamasını isteyerek, “Eğer komşularınız evlerinde bulunmadıklarında sizden kendileri için gelen bir postanın alınması için ricada bulunmuşsa, postaları veya mektupları teslim alınız. Bu bir güvenlik açığıdır. Posta kutusunda biriken mektup, fatura v.b. şeyler evin boş olduğunu gösterir. Bu da hırsızlara davetiye çıkarır” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.