SON DAKİKA
Hava Durumu

Şimdi kardeşlik zamanı

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi ve Özel Yıldırım Nilüfer Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şimdi Kardeşlik Zamanı' programında yar

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi ve Özel Yıldırım Nilüfer Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şimdi Kardeşlik Zamanı' programında yardımsever veliler ve hayırseverler bir araya geldi. 



Bursa Çırağan Club’da düzenlenen programa hayırseverler katıldı. Çeşitli giysilerin satışa sunulduğu programda ihtiyaç sahibi yetim genç kızın da kına gecesi yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Özel Yıldırım Nilüfer Koleji Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuğba Şengil, şunları kaydetti: "Sponsor firmalar ve hayırseverlerin desteği ile elde edilen gelir ile 3 kardeş okulun kırtasiye gereçleri, projeksiyon, bilgisayar ve okulların diğer ihtiyaçları karşılanacak. Bursa dışında Siirt ve Muş’a da yardımlarımızı götürüyoruz. Kış aylarında ayağında yırtık sandaletlerle okula gelen öğrenciler gördük. Bu okullara giysi yardımı yaptık, yine okullar için pek çok yardımda bulunduk. Projeksiyon, faks, fotokopi makineleri bağışladık. Dernek ile birlikte yaptığımız ziyaretler sırasında pek çok ihtiyaç sahibi ile buluştuk. Hepimizin giymediği giysileri mutlaka var, ama buralarda bir çorabın bir hayat olduğunu gördük."

Kimse Yok Mu Derneği adına konuşma yapan dernek yetkilisi Ayşe Durmaz, derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Durmaz, şöyle konuştu: "İhtiyacı olan insanların ‘Bize yardım edecek kimse yok mu’ dediği anda dernek olarak biz varız diyoruz. Kurulduğumuz yıldan beri hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyoruz. Biz tüm bu yardımları gönüllülerimizin desteği sayesinde yapıyoruz. Sadece ihtiyaç sahipleri değil çeşitli alanlarda yardımlarımız oluyor. Sağlık, eğitim, yurt içi, yurt dışı ve bireysel yardımlarımız var. Biz kardeşlik bağıyla çıktığımız bu yolda kimsesiz bir kardeşimizin kardeşi olacağız. Anne ve babasını kaybetmiş Macide’nin kardeşi olup bugün hep birlikte ona kına gecesini yapıyoruz. Macide böyle bir mekanda bir kına gecesi hiç düşünmemişti ama sizlerin ve gönüllülerimizin desteği ile ona bu olanağı sağladık."

Programın sonunda yardımseverlere teşekkür eden Durmaz, Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi'nin faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.