SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinanbey Mahallesi'nde otopark çalışmaları sürüyor

Her yıl 3 bin aracın ilave olduğu İnegöl’de yeni otopark alanları oluşturmak için çaba sarf eden İnegöl Belediyesi, mevcut otopark alanlar

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sinanbey Mahallesi'nde otopark çalışmaları sürüyor
Her yıl 3 bin aracın ilave olduğu İnegöl’de yeni otopark alanları oluşturmak için çaba sarf eden İnegöl Belediyesi, mevcut otopark alanlarının da daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin her noktasında farklı bir alanda hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, her yıl 3 bin aracın dahil olduğu şehir trafiğini rahatlatmak adına otopark yapımını sürdürüyor. Bir yandan yeni otopark alanları oluşturulurken, bir yandan da mevcut alanların daha kullanışlı hale dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Sinanbey Mahallesi Gonca Sokakta bulunan otopark alanı, yapılan yeni planlamaya göre düzenleniyor. Çalışmaların hummalı bir şekilde sürdüğü alanda, Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu. Taban, inceleme sırasında yaptığı açıklamada otopark ihtiyacının önemine dikkat çekerek; “Sinanbey Mahallesi Gonca Sokaktayız. Bazen vatandaşlarımızdan ‘Başkanım sürekli otopark mı yapacaksınız?’ gibi eleştiriler de geliyor. Tabi saygı duyuyorum. Ancak şehrimizin sorunlarından biri de otopark ihtiyacı. Tabi ki bunun gibi pek çok sorunumuz var. Gonca Sokakta da geçmişte kısmi olarak otopark imkanı vardı ancak çok kullanışlı ve verimli değildi. Bununla alakalı girişinden çıkışına, araçların parklanma alanlarına kadar bir planlama yaparak düzenleme çalışmasını başlattık. Yatay şekilde burada parklanmayı engelleyecek şekilde büyüme olduğu için bu alandaki birkaç ağacı da sökmek zorunda kaldık. Yeni ağaçlarımızı da ilave ederek alanı daha kullanışlı bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.



DAHA VERİMLİ KULLANILACAK
Yapılan çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Taban, şöyle devam etti: “Burada 300 m2’lik bir otopark alanı var. Renkli taş uygulamalarıyla araçların park edecekleri alanlar belirleniyor. Daha öncesinde burada araçlar geri geri gelerek çıkmak zorunda kalıyorlardı. Burada bir ring oluşturacak şekilde giriş çıkmalarını sağlayacak uygulamaya çevirdik. Verimli kullanım, maksimum fayda gibi sonuçlar elde edebilmek adına gözlemlediğimiz tüm alanlarda iyileştirmeler yapıyoruz. Yeni yeni alanlarda da bu tür yeşillendirme, ağaçlandırma, otopark ve yol gibi pek çok uygulamayı hayata geçiriyoruz.”

HER YIL 3 BİN ARAÇ İLAVE OLUYOR
“Bu şehirde her yıl 3 bin civarında yeni araç girişi var. Dolayısıyla bizim çok daha fazla otopark üretmemiz lazım. Mevcut alanlar üzerinde iyileştirmeler, yeni kamulaştırmalar ve otopark planlı alanlarda da bunları hayata geçirerek hızlı şekilde otopark ihtiyacını gidermemiz lazım.”

ÇOCUK PARKI DA DÜZENLENİYOR
“Hemen yan tarafta çocuk parkımız var. Orada da iyileştirmeler yapıyoruz. Çevre güvenliğini sağlayacak, çocuklarımızın güvenli şekilde oynamalarını sağlayacak dokunuşlarla iyileştirmeler yapıyoruz. Ben yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Farklı mahallelerimizde de devam eden çalışmalarımız var. İnşallah bunları da yeri geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.