SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırt çantasıyla Ankara'ya

PTT’nin anonim şirket olmasına karşı çıkan PTT çalışanları, 20'şer kiloluk sırt çantalarıyla Ankara’ya doğru yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
PTT’nin anonim şirket olmasına karşı çıkan PTT çalışanları, 20'şer kiloluk sırt çantalarıyla Ankara’ya doğru yola çıktı.


Yürüyüş öncesinde PTT Bursa Başmüdürlüğü önünde toplanan Türk Haber-Sen üyeleri, PTT çalışanlarının Türkiye’nin en ücra köşelerine hizmet götürdüğüne dikkat çekti.
Postacılara destek vermek için Bursa’ya gelen Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, postacıların yıpranma haklarının 2006’da hayata geçirildiğini ancak 2007’de yeniden iptal edildiğini söyledi. TBMM’de yıpranma hakkının kaldırılması için oy kullanan milletvekillerine haklarını helal etmediklerini söyleyen Karadavut, “Asırlardır bu millete hizmet veren PTT’miz şimdi anonim şirket yapılmak isteniyor. Daha önce ülkemizde yüzlerce kurumun bugün adı silinmiştir, yok edilmiştir. PTT de bu şekilde olacaktır, bizim üzüntümüz bunadır. PTT AŞ’ye karşıyız. Her türlü tepkimizi ortaya koyduk. Hükümet kimseyi dinlemiyor. ‘Bu insanlar neden tepki gösteriyorlar?’ diye sormuyor. Bize danışılmadan bu tasarı hazırlandı, bugün de Meclis'te görüşülecek. PTT, AŞ olduğu zaman özelleştirmenin önü açılacak, iki asırlık kurumlar elimizden gidecek. Bunun gitmesini istemiyoruz. PTT’miz bu millete en ücra köşelerde bile hizmet vermektedir. PTT’nin özerk hale getirilmesini istiyoruz. Kadrolu personel çalıştırılmasını istiyoruz, köle çalıştırılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
20 kiloluk sırt çantasıyla 3 meslektaşıyla beraber Ankara’ya yürüyecek olan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, daha önce yaptıkları eylemlerle kimseye seslerini duyuramadıklarını belirtti. Sağır sultanın bile duyması için Bursa’dan Ankara’ya yürüme kararı aldıklarını belirten Avcı, sendika yöneticileri Şaban Yılmaz, Sami Kurtuluş ve Alptekin Sütçü, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Meslektaşlarına sarılarak, “Hakkınızı helal edin” diyen Avcı’ya arkadaşları alkışlarla destek verdi.
Orhan Avcı ve arkadaşları, 8 Mayıs’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne ulaşıp bir açıklama yapmayı hedefliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.