SON DAKİKA
Hava Durumu

Sis ve hava kirliliği masaya yatırıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesini kış aylarında etkisi altına alan sis ve hava kirliliği kaymakamlıkça masaya yatırıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2013 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesini kış aylarında etkisi altına alan sis ve hava kirliliği kaymakamlıkça masaya yatırıldı. 


İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'de yapılan hava kirliliği denetimlerinin, hava kalitesi standartlarına uyduğu bildirilirken, Kaymakam Aziz İnci, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam Aziz İnci başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İl Çevre Müdürü Eyüp Gül, Çevre Yönetim Şube Müdürü Gülşah Usta, OSB Müdürü Erol Eruğur ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner katıldı. Kaymakam Aziz İnci, "İnegöl'deki hava, su ve toprak kalitesi ile ilgili sorunları görüşüyoruz. Özellikle OSB ve küçük sanayi bölgesi ile genel olarak İnegöl'deki kirliliği ele alıyoruz. Kirlilik unsurları nelerdir. Bunun içerisinde konkasör şantiyeleri dahil her türlü sanayi tesisi, her türlü işletme bu kirliliğin konuları içerisinde değerlendirilmektedir. Evsel atık ve yakıtlar dahildir. Tüm bu kirlilik unsurlarını konuşuyoruz. Konunun çözümü için hem Belediyemiz hem OSB Müdürlüğü ve hem de küçük sanayimiz, tüm yöneticiler bu konuda işin gereğini yapmakla yükümlüyüz. Çevre İl Müdürümüze ve ekibine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu sorunların çözümü için birlikte çalışacağız. Toplum yaşamını tehdit eden, yaşam kalitesini düşüren hava kirliliğini konuşuyoruz. Tabi, bunun yanında toprak ve su kirliliği de önemli. Amacımız bu konuda sorunların çözümü noktasında daha etkin ne yapabiliriz. Bunların çözümü konusunda en önemli noktalardan biri denetim. Biz daha yoğun daha kapsamlı ve etkin bir denetimi nasıl gerçekleştiririz. Bu konuda çalışıyoruz. Bu olaya topoğrafik ve meteorolojik olay olarak bakmamız gerekiyor" dedi.
Bursa Çevre İl Müdürü Eyüp Gül ise, "Hava kalitesi ile ilgili olarak OSB içerisinde şu anda online ölçüm yapılıyor. En son dün aldığımız sonuçlar, hava kalitesi olarak uygun. Biz, Marmara Temiz Hava Eylem Planı içerisinde İnegöl'e ikinci bir ölçüm cihazı yerleştirdik. İkinci cihazımızda şehir stadyumu yanında bulunuyor. Şubat ayı içerisinde de son şekli ile daha iyi tespit için ölçümler yapılacak. İnegöl'ün sorunu belli. Yaptığımız toplantı da ortak bir çözüm arayışına gideceğiz. İnegöl'ün topoğrafik yapısı çanak şeklinde. Hava akımı çok fazla yok. Ayrıca İnegöl'den büyük bir karayolu ağı geçiyor. Araçların egzoz emisyonları da var" diye konuştu.
HER SİS HAVA KİRLİLİĞİ DEĞİL
Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen'de, hava kirliliğinin İnegöl'ün en temel sorunlarından biri olduğuna işaret ederek, "Sisle beraber herkesin aklına gelen hava kirliliğidir. Ama yani her sisin hava kirliliği anlamına gelmediğinin de altını çizmek istiyorum. Müdürümüzün de bahsettiği gibi İnegöl'ün havası standartlara uygun. İnegöl'de sis görmeye başladığımızda hemen bunu hava kirliliği olarak değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmenin çok doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. İnegöl coğrafi olarak sis oluşumuna çok müsait. Yıllardan beri bu iş böyle. Sanayi yokken de burada sis vardı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.