SON DAKİKA
Hava Durumu

Sitede isyan!

Bursa'da kendi yönetimini oluşturmak isteyen site sakinleri, yönetimi bırakmayan firmaya isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da kendi yönetimini oluşturmak isteyen site sakinleri, yönetimi bırakmayan firmaya isyan etti.



 

Firmanın görevlendirdiği yöneticilerin haksız kazanç sağladığını öne süren site sakinleri, bir an önce yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan bin dairelik bir sitede kendi yönetimini oluşturmak isteyen vatandaşlar isyan etti. Son olarak ısı pay ölçer ücretlerinin her daireye farklı ve fahiş olarak yansıtılması üzerine olaylar çıktı. Site yönetimi önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, mevcut yönetimin biran önce görevden ayrılmasını için son çare olarak bu yola kalkıştıklarını dile getirdi. Türkiye'de sitelerin yönetilmesi için dışarıdan işlev gören iki firma olduğunu ifade eden site sakinlerinin avukatı Ayşe Batumlu, "Vatandaşlar evlerini taksitli olarak ödeme yolu ile sahip olmasalar bile 1 yılın sonunda kendi yönetimini oluşturma haklarına sahip. Ancak toplu konutlarda yönetim bu firmalara verilmiş. Bunun sebebinin rant olduğunu düşünüyorum. Biz vatandaşlar olarak hükümeti seçme yetkisini nasıl kendimizde görüyorsak, bu sitesinin de yönetimini kendisi seçebilir" dedi.
Site sakinlerinin seçtiği Başkan Sinan Yalçın ise 4 yıldan beri mevcut yönetimi bütün mercilere şikayet etmelerine rağmen olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.