SON DAKİKA
Hava Durumu

Sivil kıyafetle ders yaptılar

Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, okullara sivil

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, okullara sivil kıyafetle gitmeye başladı. 


Memur Sen Genel Merkezi tarafından başlatılan eylem çerçevesinde Bursa'nın İnegöl ilçesinde Eğitim Bir-Sen'e üye 600 öğretmen, kılık ve kıyafet yönetmeliğinde hükümet tarafından düzenleme yapılana kadar okullara sivil kıyafetleriyle gidecek. Bugün başlayan eylemle ilgili Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret eden Eğitim Bir-Sen İnegöl Şubesi Başkanı Sinan Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiye'sine yakışmadığını belirterek, "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve hürriyetleri hiçe sayan, kamuda baş örtüsü yasağı dâhil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabısının topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet serbestisi talebiyle yürüttüğümüz, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teslim etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiştik. Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 1982’den bu yana binlerce insanın mağduriyetine sebep olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. 30 Kasım’da Meclis önünde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde yaptığımız basın açıklamalarını, 2 Ocak’ta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koymuş, devamında ise bir ay süren ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız Türkiye’de bir ilke vesile olmuş ve bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır. Kampanyamıza Kamu-Sen ve KESK kurumsal olarak olmasa bile, onların binlerce üyesi destek vermiş ve milletin talebinin yanında olduklarını göstermişlerdir. Kampanyamızı, açılan imza stantlarında günlerce nöbet tutarak yürüten, mahallesinde, işyerinde elinde imza formları ile destek toplayan, teklifimize katılarak imza atan milyonlara yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.