SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasetçi Öykü'ye fuhuştan ceza

CHP'den Milletvekili aday adayı olarak siyasete adım atan ve 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Osmangazi Belediyesi Meclis üyesi adayı gösterilen

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siyasetçi Öykü'ye fuhuştan ceza
CHP'den Milletvekili aday adayı olarak siyasete adım atan ve 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Osmangazi Belediyesi Meclis üyesi adayı gösterilen Gökkuşağı Derneği eski Başkanı transseksüel Öykü Evren Özen, fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla açılan davada 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özen'in Brezilya'ya sığındığı öğrenildi.  

 
Bursa'da fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerinin 'Sonbahar' adını verdiği operasyonun ardından İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek ve fuhuş için yer temin etmek" suçlarından 3 bin 180 yıla kadar hapisleri istenen kapatılan Gökkuşağı Geyleri ve Travestileri Koruma Derneği Başkanı Öykü Evren Özen ile eşi M.Ö., 35 yıl hapis cezasın çarptırıldı. Diğer sanıklardan R.K., V.K., H.Ç. A.E. Z.T., M.T., F.Y. ve H.A. ise "kurulan bu örgüte üye oldukları" gerekçesiyle 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası aldı. Ayrıca sanıklardan F.Y., M.T., H.Ç., V.K., A.E., R.K. ve H.A.'ya ise, "fuhşa teşvik etmeden ev tutmak ve para toplamak suretiyle buna yardımcı olmak" suçundan 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.

 

 

"35 YIL CEZA VERİLDİ VE KARAR ONAYLANDI"
Kararın onaylanmasının ardından ülkeyi terk edip Brezilya’da yeni bir hayata başlayan Özen, “Ülkemde ne yazık ki insanca yaşama ve hak mücadelesi verirken hep acı çektim. Sonunda ülkemi terk etmek zorunda kaldım. 4 bin 770 yılla yargılanmama sebep oldu bu hak ve özgürlük mücadelem. Sonunda 35 yıl ceza almama karar verildi ve onaylandı" dedi.

"SEÇİM YAPMAM GEREKİYORDU"
Ülkeyi terk ettiğini açıklayan Özen, "Seçim yapmam gerekiyordu. Ya bu ülkeden gidecektim ya da tutuklanıp hak arayacaktım. Ne yazık ki ülkemde artık adalet kalmadığı için tekrar dönmek üzere ülkemi terk ediyorum ama her şeye rağmen özgürlük ve hak mücadelem devam edecek. Fuhuş için çıkar amaçlı örgüt kurmakla suçlayıp 35 yıl ceza veren bu devlet, ne yazık ki genelevleri çalıştıran Matild Manukyan'ı, 'Bu ülkede en çok bu işi layıkıyla sen yaptırdın' diyerek vergi rekortmeni diye kutlayan bu ülkenin cumhurbaşkanı. Aynı zamanda başta şehrim Bursa'nın her yerinde masaj salonlarında mutlu son varken ve çay ocaklarında konsomatris çalışırken ben bunu yaşadım. Travesti ve transseksüelleri fuhuşa iten de bu toplum ve bu devlet. Bu ülke insanlara hayatta durma şansı vermiyor. Adaletin olduğu bir Türkiye, insan haklarının ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye diliyorum" ifadelerini kullandı.
Transseksüel Öykü Özen, ilk olarak 2007 yılındaki genel seçimlerde bağımsız aday, 2011 yılında ise CHP’den milletvekili adayı oldu. 30 Mart’taki mahalli seçimler öncesi CHP’de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına giren Özen, 20'nci sıradan seçime girmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.