SON DAKİKA
Hava Durumu

Şoföre 15 yıl istendi!

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2012 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2012 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, okul yolunda minibüsün altında kalarak hayatını kaybeden liseli kızların davasında mütalaasını veren savcı, sanık şoförün 15 yıla kadar hapsini istedi. 

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen G.Ç.'nin (33) yargılanmasına devam edildi. Gece boyunca sınava çalışıp okula gitmek için yola çıkan 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile 6 yıl önce ablasını trafik kazasında kaybeden Ezgi Nil Topuz'un ölümüne sebep olmakla suçlanan G.Ç., bugünkü duruşmaya katılmadı. Duruşmaya, kazada ölen Didem Zeynep Çakar'ın annesi Ümmügülsüm, babası Sinan Çakar ve kardeşi Sinem Fatma Çakar ile Ezgi Nil Topuz'un babası Saffet Topuz ve avukatları Seffan Kılıç katıldı.

Raporlar arasında çelişki olduğunu ifade eden müdahil vekili Seffan Kılıç, kamuoyu vicdanının rahatlaması açısından sanığa üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Müvekkillerimden Topuz ailesi diğer kızlarını da Denizli'de trafik kazasında kaybetmiştir. Aile, bu kazanın ardından bir daha Denizli'ye hiç gitmemiştir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sanığa muhtemel kasıt ya da bilinçli taksir hükümlerine göre ceza verilmesini istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı Ali Özcan, mühadil vekilinin ileri sürdüğü gibi raporlar arasında bir çelişkinin söz konusu olmadığını söyledi.Savcı, mütalaasında, sanığın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsini talep etti. Dava karar için ertelendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.