SON DAKİKA
Hava Durumu

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi yükseliyor

YARALI HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi yükseliyor
Osmangazi Belediyesi tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hızla yükseliyor.
 

 

Türkiye’nin dönüşümüne ışık tutacak olan dönüşümü yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızı yeni binalara taşıyarak diğer bölgelerdeki dönüşümü bir an evvel başlatmak istediklerini söyledi. Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin dönüşümüne ışık tutacak bu kentsel dönüşüm projesi ile tarihi değerleri koruyarak, yeni ve modern yaşama alanları oluşturmayı hedefliyor. Uzun vadede tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümü hayata geçirmek maksadıyla örnek bir projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm ile Bursa’yı çarpık ve plansız görüntüsünden kurtaracak en önemli adımlarından birisi atmanın gururunu yaşıyor. Toplam 42 hektarı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşuyor. 15 bin 95 metrekarelik alana 223 konut ve 17 ticari alan inşa edilecek 1. etap 1. kısımda binalar hızla yükselmeye devam ediyor. 10 blok olarak inşa edilecek olan 1. etap 1. kısımda kaba inşaatın yüzde 30’luk bölümünün tamamlandığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 etap olarak gerçekleştirilecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rezerv alanda yer alan 3. ve 4. etap çalışmalarına ise bu ay zarfında başlanacağı müjdesini verdi. Dündar, tüm etapların 20 ay içerisinde tamamlanacağını anlattı.

 
DOMİNO ETKİSİ OLACAK
Soğanlı’da gerçekleştirilen kentsel dönüşümün rezerv ve riskli alan olmak üzere iki etapta yapılacağını kaydeden Dündar, “Öncelikle rezerv alana konutlar inşa edilecek ve taşıma sistemi ile hiç kimse mağdur edilmeyecek. İnsanlar başka bir mahalleye taşınmak zorunda bırakılmadan önce alan ve konut oluşturup, daha sonra da bu konutlara taşınılacak. Tüm Soğanlı domino etkisi ile dönüştürülecek. Buradaki dönüşüm dalga dalga ilçenin geneline yayılacak. İlk olarak Demirkapı ve Soğanlı'da riskli bölgelerdeki vatandaşların transferi gerçekleştirilecek. Yüzde 80’i yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatay şehirleşmenin yolunu açan, gerçek dönüşümün Bursa’daki ilk örneği olacak” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.