SON DAKİKA
Hava Durumu

Somuncu Baba evi ve fırını yaza hazır

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam eden Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın da incelemelerd

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Somuncu Baba evi ve fırını yaza hazır
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam eden Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın da incelemelerde bulundu. Başkan Dündar, çatı inşaatına başlanılan Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın yaz aylarında hizmete açılacağını söyledi.

Bursa’nın en önemli manevi miraslarından Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın restore edilerek kent belleğine kazandırılması için yürüttüğü çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Restorasyon çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyor ve sahip olduğumuz tarihi mirasın yeniden ayağa kalması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Büyük bir titizlikle sürdürülen Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın restorasyon çalışmaları belli bir noktaya geldi. Kış aylarında çalışmalarımıza hız vererek Somuncu Baba Evi ve Fırını’nı yaz aylarında hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
Somuncu Baba ve Evi’nin inanç turizmi adına 1370’li yıllara ait bir yapı olan çok önemli bir merkez olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “İnanç turizminin yoğun yaşandığı kentimizde Somuncu Baba Evi ve Fırını, büyük öneme sahip. Burası Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımızın gelip ziyaret ettiği bir merkez. İnanç turizmi adına büyük önem taşıyan bu merkezi günümüze ve geleceğimize taşıyacağız. Tabi 14. yüzyılın bir eserini günümüze taşımak çok zor bir iş. Çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Şuan çatı bölgesinde çalışmalar başladı. Bundan sonraki süreçte fırın, çile hane ve ev aslına uygun olarak restore edilerek geleceğe taşınacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.