SON DAKİKA
Hava Durumu

Son sınıflara yakın markaj

Okul müdürleriyle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaklaşan sınavları hatırlatarak, son sınıf öğrencilerinin

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Okul müdürleriyle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaklaşan sınavları hatırlatarak, son sınıf öğrencilerinin okul müdürleri tarafından yakın markaja alınmasını istedi. 


Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım ilçesinde görev yapan okul müdürleriyle bir araya geldi. Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım’ın eğitim durumu değerlendirildi. Okul müdürlerinin takımlarını yöneten bir antrenör gibi okullarını takım ruhu ile yönetmelerini arzu ettiğini belirten Gülsar, “Okullarımızda gerek motivasyon, gerek fiziki şartlar, gerekse başarıyı yakalayabilmek için uygulanacak planlar konusunda öğretmen ve velilerimizle birlikte hareket etmeliyiz. Tek başımıza başarılı olma şansımızın olmadığını düşünüyorum. Okullarımızda akıl bankaları oluşturmalı ve okullarımızı hep birlikte yönetmeliyiz. Her şeyi ben bilirimle, kavga ve didişme ile hiç bir şey elde edilemez” dedi.
Yaklaşan LYS sınavlarını hatırlatan Atilla Gülsar, “Bu sene YGS sonuçlarına göre Bursa başarılı iller sıralamasında 14. sırada yer aldı. Bunu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte başardık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bursa’nın daha iyi yerlere gelmesi için daha planlı ve programlı çalışmalıyız. Özellikle son sınıf öğrencilerinin okul müdürleri tarafından markaja alınmasını ve tek tek takip edilmesini arzu ediyorum” dedi.
Bursa’da son yıllarda eğitim yatırımlarının hızla arttığını ifade eden Atilla Gülsar, “Cumhuriyet tarihi döneminde 2003 yılına kadar Bursa’ya 8 bin 300 derslik yapılmış. Son on yılda ise 5 bin 500 derslik yapıldı. Buna rağmen yoğun göç alan ilimizde derslik ihtiyacımız devam ediyor. Hedefimiz 2016 yılına kadar 24 kişilik sınıflarda tekli eğitim yapabilmek için ihtiyacımız olan 7 bin derslik daha yapabilmek” dedi.
Derslik konusunda en önemli sıkıntının arsa temini olduğunu belirten Gülsar, “Arsa meselesini kampus sistemiyle aşmayı düşünüyoruz. Valimizin önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde 12 bin öğrenci kapasiteli bir kampusun ihalesini yaptık. Bunun dışında 11 tane daha kampus alanı için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.