SON DAKİKA
Hava Durumu

Son yağışlar barajlara yaradı

Bursa'da Nisan ve Mayıs aylarında tahminlerin üzerindeki yağış Doğancı ve Nilüfer Barajları'ndaki su seviyesini istenen düzeye çıkarttı. Y

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2014 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Son yağışlar barajlara yaradı
Bursa'da Nisan ve Mayıs aylarında tahminlerin üzerindeki yağış Doğancı ve Nilüfer Barajları'ndaki su seviyesini istenen düzeye çıkarttı. Yüzde 23 seviyesindeki Doğancı Barajı yüzde 56, yüzde 59 seviyesindeki Nilüfer Barajı da yüzde 84 doluluk oranına ulaştı. Buski Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, su rezervinin Şubat 2015'e kadar yeterli olduğunu bildirdi.

Son günlerde görülen yağışlar, içme suyu barajlarındaki su seviyelerinde artışa sebep oldu. Yağışlar sonrası Doğancı Barajı’nda yüzde 23-24’ler seviyesinde olan su seviyesinin yüzde 56 , Nilüfer Barajı’nda yüzde 59’lar seviyesinde olan su seviyesinin ise yüzde 84 yükseldiğini belirten Buski Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa’da herhangi bir su sıkıntısının bulunmadığını vurguladı. Her iki barajda da bugün 47 milyon 192 bin metreküp su bulunduğunu kaydeden Çetinavcı, "Doğancı Barajı'nda 18 milyon, Nilüfer'de 29 milyon metreküp su rezervimiz var. Hiç yağış olmaması ya da barajlara su girişi olmaması durumunda bile Şubat 2015'e kadar Bursa'nın su ihtiyacını karşılayacak rezervimiz var. Şu anda Doğancı Barajı'ndan istifade ediyoruz. Nilüfer Barajı'nı ise yedekte tutuyoruz. Su seviyesi azalırsa B planı olarak Nilüfer Barajı'nı devreye alıyoruz" diye konuştu. Sağlıklı ve kesintisiz su temininde Bursalıların hizmetinde olduklarını kaydeden Çetinavcı, alanında uzman çalışanları ve son teknolojik cihazlarla donatılmış ekipmanlarıyla, olası arızaların giderilmesinde de her an göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.