SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞÖNİM Afganistan'a örnek olacak

Afganistan’da kadına şiddetin önlenmesi için hazırlanacak çalışmalarda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) model olarak seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afganistan’da kadına şiddetin önlenmesi için hazırlanacak çalışmalarda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) model olarak seçildi.



Afgan Hükümeti Kadın Statüsü Birimi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul’u ziyaret ederek, uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afganistan Hükümeti Kadın Statüsü Birimi'ni ağırladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, dünyanın her yerinde kadınların sorunlarının benzer olduğunu belirtti. Özkul, “Kadın erkek eşitliği ile elde etmek istenen birebir denk olmak değil, dengeyi sağlamaktır. Kadının ekonomiye ve sosyal hayata katılımını göz ardı etmemek gerek.” dedi.

Merkezi gezen Afgan Heyet Sözcüsü Najia Afshar ve beraberindeki heyet temsilcileri, ‘panik butonu’nu yakından inceledi. Butonun çalışması hakkında bilgi veren Özkul, ŞÖNİM’e gelen mağdurlar için yapılan uygulamaları heyetle paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.