SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sosyal sorumluluk aldık'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurdukları İş ve Meslek Edindirme Bürosu'yla işverenle iş arayanları buluşturduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2013 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurdukları İş ve Meslek Edindirme Bürosu'yla işverenle iş arayanları buluşturduklarını söyledi.


Nilüfer Belediyesi İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun çalışmaları Holiday Inn Otel’de düzenlenen yemekli toplantıyla tanıtıldı. Yemeğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, İş Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, bürokratlar, iş dünyasının temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Bozbey, ekonomik krizlerin dünya genelinde derin yaralar açtığını hatırlattı.
Avrupa Birliği’nde işsizlik oranların her geçen gün artığına dikkat çeken Bozbey, bunun çok önemli bir tehdit haline geldiğini kaydetti. Bozbey, Türkiye’de işsizlik oranlarının ocak ayı itibariyle 10.1 olduğunu bildirerek, sosyal yaranın iyileştirilmesinde en önemli stratejinin iş planlaması ve vasıflı iş gücünün arttırılmasına yönelik projeler olduğuna dikkat çekti.
Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin bu konuda büyük sorumluluk aldığını kaydederek, “2005 yılında kurduğumuz İş ve Meslek Edindirme Bürosu iş gören ve işvereni buluşturuyoruz. Bugüne kadar 25 bin iş başvurusu kaydı aldık. 15 bin başvuruyu firmalara yönlendirdik. 1135 kişinin de iş sahibi olmasını sağladık” dedi.
İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun işveren ile iş gören arasında bir köprü vazifesi yaptığını vurgulayan Mustafa Bozbey, meslek eğitimine de önem verdiklerini belirtti.
İşverenin vasıflı iş gücüne, gençlerinse işe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Parseker, iki arayışın yan yana getirilmesi gerektiğini söyledi. Parseker, İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun çalışmaları dolayısıyla Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.