SON DAKİKA
Hava Durumu

Spor şehri Yıldırım'a dev tesis

YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEYE KAZANDIRILAN EN ÖNEMLİ VİZYON PROJELERDEN BİRİ OLAN SPOR KOMPLEKSİ HIZLA YÜKSELİYOR. (SÜLEYMAN AYDIN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Spor şehri Yıldırım'a dev tesis
Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan en önemli vizyon projelerden biri olan spor kompleksi hızla yükseliyor. 
Yiğitler Mahallesi’nde Ankara Yolu'na cepheli arazide 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere 34 bin metrekarelik araziye inşa edilen tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, ferdî oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.
İnşası hızla süren spor kompleks hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gençlerin, milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bu tesiste sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor. 250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı fertler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekânlara ihtiyacımız vardı. Yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki tüm çocuklarımız ve gençlerimiz adına hayırlı bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz” dedi.
Edebali, tesisin spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet vereceğini aktardı. Geleceğe yapılan yatırımların en önemlilerinden genç nesle olan yatırımlar olduğunu vurgulayan Edebali, “Yıldırımlı ve Bursalı gençlerin eğlenebilecekleri, sağlıklı nesiller olarak yetişecekleri ve uluslararası şampiyonalara hazırlanacakları dört dörtlük bir tesisi Yıldırım’a kazandırıyoruz. Spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet verecek tesis, evlatlarımızı madde bağımlılığından ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan koruyacak ve onların hayatı ilimle, irfanla, bilgiyle ve spor ahlakıyla okuyabilen nesiller olarak yetişmelerine imkân tanıyacak” ifadelerini kullandı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.