SON DAKİKA
Hava Durumu

Stadyum Meydanı Projesi'ne onay

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı meydanlarıyla anılan bir kent haline getirmek için hazırladığı Stadyum Meydanı Projesi’ne ilişkin

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Stadyum Meydanı Projesi'ne onay
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı meydanlarıyla anılan bir kent haline getirmek için hazırladığı Stadyum Meydanı Projesi’ne ilişkin 1/1000 ve 1/5000’lik plan değişikliği kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci oturumu, Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Atatürk Stadyumu’nun kaldırılmasıyla kazanılacak alana yapılması planlanan Stadyum Meydanı ile ilgili plan değişikliği görüşüldü. Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç, Atatürk Stadyumu ve çevresindeki kent meydanı projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandığını söyledi. Onaylanan projede mevcut İpekiş Fabrikası’nın bulunduğu parselin sağlık ve kür merkezi olarak planlandığını belirten Ödünç, buraya yapılan yatırımlarla Bursa turizminin sağlık ve kür merkezi kazanmış olacağını ifade etti. Plan değişikliği kararının Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geldiğini belirten Ödünç, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de gelen kararı uygun gördüğü şekliyle yürürlüğe soktuğunu vurguladı. Stadyumun bulunduğu alan projedeki gibi kent meydanı olarak kalırken, Atatürk Kapalı Spor Salonu’yla Atatürk Lisesi’nin bulunduğu alan sosyal ve kültürel tesis alanı olarak yer aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.