SON DAKİKA
Hava Durumu

Su için adalet

Bursa’da, içme sularını kirlettiği iddia edilen mermer ocaklarının yeniden açılmasına tepki gösteren Başköylüler, bu işletmelere ruhsat

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da, içme sularını kirlettiği iddia edilen mermer ocaklarının yeniden açılmasına tepki gösteren Başköylüler, bu işletmelere ruhsat veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 


Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköylü vatandaşlar 3 otobüsle adliyeye geldi. Daha önce sularını kirlettiğini ileri sürdükleri mermer ocaklarına karşı açtıkları davayı kazanan Başköylüler, yürütmeyi durdurma kararına rağmen maden ocaklarına tekrar ruhsat verilmesini protesto etti. Adliye önünde toplanan köylüler, ‘Sularımızı kirletenler utansın’, ‘Çocuklarımıza suyun hayat verdiği dünya bırakalım’ gibi pankartlar açıp sloganlar attı. Daha sonra köylüler adına basın açıklamasını yapan Başköy Muhtarı Hasan Acar, “Su için adalet ve hak arıyoruz. Birileri devletin kurumlarının arkasına sığınarak kendilerini hukukun önünde ve üstünde görüyor. İdare mahkemelerine açtığımız davaları kazanmamıza rağmen, birileri mahkeme kararlarını hiçe sayarak yeni çalışma ruhsatı, 'ÇED gerekli değildir' belgesi düzenleyerek görevlerini kötüye kullanıyor. Bu kişileri Türk adaletine havale ediyoruz. Başköy halkı 7’den 70’e uzak yerlere su taşıyor. Su taşıyan insanları görmezden gelen yetkililerin hiç mi vicdanı yok? Ağlayanın malı gülene fayda getirmez” dedi.
Basın açıklamasının ardından içlerinden 10 kişi belirleyen köylüler, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Daha sonra Başköylüler olaysız bir şekilde otobüslerine binerek köylerine gitti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.