SON DAKİKA
Hava Durumu

'Su kirliliği' iddialarına BUSKİ'den yanıt

Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın, Bursa’nın çeşmelerinden kirli su aktığı yönündeki iddialarına BUSKİ G

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Su kirliliği' iddialarına BUSKİ'den yanıt
Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın, Bursa’nın çeşmelerinden kirli su aktığı yönündeki iddialarına BUSKİ Genel Müdürlüğünden yanıt geldi.

 

Geçtiğimiz hafta Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın, “Bursa’nın çeşmelerinden içme suyu akıyorsa, belediyelerde neden su sebili kullanılıyor?” sorusu akılları karıştırmıştı. Aydın’ın iddiasına göre; Bursa’nın içme suyunu karşılayan Nilüfer ve Doğancı Barajları koruma havzasında kalan 19 köyün son 10 yılda oluşturulan kanalizasyon alt yapılarının bağlandığı foseptik çukurları BUSKİ tarafından yapılan ihale sonucunda periyodik aralıklarla vidanjör aracılığı ile gerektiği gibi boşaltılmadığı için, patlayan kanalizasyon dereye ve oradan da baraj koruma havzasına karışıyordu. İddialara dair yazılı açıklama yapan BUSKİ Genel Müdürlüğü, 2009 yılında sızdırmaz foseptikler yaptırıldığı ve vidanjörlerle aralıksız olarak kentin batısındaki atık tesisine aktarıldığını belirtti. Açıklamada, atıksu miktarının mevsimsel olarak değiştiği ve bu nedenle vidanjör ihalesinin 15 metreküp yerine 10 metreküp ve 4 vidanjör üzerinden yapıldığı yazıldı. Atıksu miktarının yıllar içerisinde kullanım ve nüfus artışına bağlı olarak artması nedeniyle, vidanjör sayısının da arttırıldığı belirtilen açıklamada 2009 yılında 3720 boşaltım yapılırken, 2014- 2015 yıllarında 8400 boşaltım yapıldığı belirtildi. İddaların panik yaratmaması gerektiğine değinilen açıklamada; içme suyunun yüzde 90’ının çeşmeden karşılandığı Bursa’da suya bağlı bir sağlık sorunu ile karşılaşılmadığı vurgulandı.

CEMİL AYDIN: “İSTEYEN GİDİP GÖREBİLİR”

BUSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamayı sosyal paylaşım sayfası üzerinden değerlendiren Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, “Buski Genel Müdürlüğünün ortaya çıkardığımız fosoptik kuyuları ve içme suyumuzdaki skandalla ilgili açıklamasını yorumsuz olarak kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz. Diyeceğimiz sadece şudur; Köyler, kuyular ve vatandaşlarımız yaklaşık 20 km uzaklıkta, dileyen herkes kendi gözleriyle gidip görebilir, konuşabilir. Bu açıklama ihmalin ve ilgisizliğin ikrar ve de ispatıdır.” dedi.

suu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.