SON DAKİKA
Hava Durumu

Su şehri Bursa 'Su'yu konuştu

'3. Uluslararası Su Kongresi, Türkiye ve dünyanın gündemini ‘Su Şehri Bursa’ya çevirdi. Merinos AKKM’de 34 oturum ve 11 konferansta 140 aka

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'3. Uluslararası Su Kongresi, Türkiye ve dünyanın gündemini ‘Su Şehri Bursa’ya çevirdi. Merinos AKKM’de 34 oturum ve 11 konferansta 140 akademisyenin bildiri sunduğu program, 6 bin kişiye ulaşarak Bursa'nın 'marka kent' kimliğini bir kez daha ortaya koydu. 

 


Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Bursa Kent Konseyi, Su Vakfı ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla 3 gün boyunca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen '3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi'nde yaklaşık 6 bin kişi suyu konuştu. Yurtdışından 21, yurtiçinden 51 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 140 akademisyen bildiri sundu. Paralel oturumlarla gerçekleştirilen kongrede, sürdürülebilir su yönetiminden içme suyu ve kalite kontrollerine, atık su arıtma tesisleri ve sorunlarından geleceğin dünyasında su stratejilerine kadar her alanda onlarca konu mercek altına alındı. Bursa'daki ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan resim, şiir, skeç yarışmalarıyla da öğrencilerde su bilincinin oluşumuna katkı sağlanan kongrede, skeç yarışmasında dereceye giren öğrencilerin gösterileri, ilgiyle izlendi. Programda 30'u aşkın resmi ve özel kurum kuruluş temsilcisi de açtıkları stantlarda, su sektöründeki yenilik ve gelişmeleri ziyaretçilerle paylaştı.
22 Mart'ın 'Dünya Su Günü' olarak kutlanması fikrinin 1992'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki BM Çevre ve Kalkınma Kongresi'nde dile getirilerek kabul edildiğini ifade eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, her yıl farklı bir temayla kutlanan etkinliğin bu yıl, 'sürdürülebilir su yönetimi ve kentlerin geleceği' temasıyla kutlandığını vurgulayarak, 'Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında yurt genelinde düzenlenen etkinlikler zincirinin en kapsamlısının Bursa'da gerçekleştirildiğini ifade etti.
Kongreye gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını da dile getiren Çetinavcı, “Kongrenin amacına ulaşmış olmasından son derece mutluyuz. Giderek azalan su kaynaklarının bilinçli kullanımı yönünde katkı sağlamayı hedefledik. Özellikle, çocuklarımızın etkinliğimize göstermiş oldukları ilgi amacımıza ulaştığımızı gösterdi” dedi.
Organizasyonun düzenlenmesindeki destek ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Çetinavcı, '3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi'nin, bir kez daha Bursa'nın 'marka kent' kimliğini ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.