SON DAKİKA
Hava Durumu

Sudan'dan destek çağrısı

Türkiye ile ticaret ve siyasi konularda iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen Sudanlı üst seviyede yöneticiler, Bursa’da tramvay üretimiyle yak

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye ile ticaret ve siyasi konularda iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen Sudanlı üst seviyede yöneticiler, Bursa’da tramvay üretimiyle yakından ilgilendi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen yöneticileri tarihi belediye binasındaki makamında ağırladı. Başkan Altepe, Sudanlı konuklarına Bursa’yı tanıtarak, “Sudan, bizim gerçek dostlarımızdandır. Bu yüzden Sudan’ı bir parçamız ve kardeşimiz gibi görüyoruz. Türkiye ile Sudan’ın birbirlerine yakın olması ve kentler arası ortak çalışmaların yapılması konusunda hepimize görev düşüyor” dedi.
Bursa’da kardeşlik ilişkilerinin çok önemsendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa, yatırımcılık açısından İstanbul’dan sonra en önemli şehirlerden biridir. Özellikle otomotiv, tekstili ve makine sanayeinde öne çıkan Bursa kendi markalarını üretme noktasında öncü bir el. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk yerli tramvayın üretimi de yapıldı” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’nın sanayideki durumuyla ilgili olarak da misafirlerine bilgi verdi.
Hartum Eyaleti Valisi Dr. Abdelrahman E Khidir, Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım M. Mukhtar, Hartum Eyaleti Yatırım Direktörü Abdellah Ahmed Hamad, Maliye Bakanlığı Direktörü Adilmohamed Osman, Valilik Direktörü Abdelmahmoud Hamid, Hartum Bankası CEO’su Fadi Salim Al Faqih ve Sudanlı iş adamları ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Altepe’ye Türkiye ile Sudan arasında ticaret alanında iş birliği yapma konusunda fikirlerini anlattı.
Vali Abdelrahman E Khidir, Başkan Altepe’ye ticari ve siyasi alanlarda Türkiye ile Sudan arasında ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini ve bu noktada Bursa’dan da destek istediklerini söyledi. E Khidir, Bursa’da üretilen tramvayları Sudan’da da görmek istediklerini vurguladı. Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, misafirlerine Bursa’ya has hediyeler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.