SON DAKİKA
Hava Durumu

Sukaypark'ta ihmal faciası!

Fetih BAĞCI Osmangazi Belediyesi’nin şirketi Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) tarafından işletilen Çukurca’daki Sukaypark’ta gere

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sukaypark'ta ihmal faciası!
Fetih BAĞCI
Osmangazi Belediyesi’nin şirketi Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) tarafından işletilen Çukurca’daki Sukaypark’ta gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle suya giren 13 yaşındaki çocuk boğuldu. Devasa tesisteki ihmaller zinciri ise akıllara durgunluk verecek cinsten. Dev havuzun çevresinde herhangi bir görevli bulundurulmazken, kamera sistemi de yer almıyor.
Osmangazi Belediyesi bir kez daha büyük bir skandalla tartışılıyor.  Çevresinde 3 mahallenin olduğu Sukaypark Tesisinde devasa havuza arkadaşlarıyla birlikte giren 13 yaşındaki Beytullah Değirmenci, adeta geliyorum diyen felaketin kurbanı oldu. Mehmet Akif Mahallesi Hacı Akkadın Tarman Ortaokulu 7 sınıf öğrencisi olan Değirmenci, ağır ihmallerin göze çarptığı tesiste dev havuza elini kolunu sallayarak girdi. Bölgede güvenlik kamerası, güvenlik görevlisi bulundurmayan Osmangazi Belediyesi’nin ihmalleri nedeniyle boğulurken, halen  Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde cihazlara bağlı olarak yaşatılıyor. Değirmenci’nin durumunda bir iyileşme olmadığı bildirildi.


ÇOCUĞUN BOĞULDUĞUNU GÖRMEDİLER BİLE
Vahim olayın ardından Osmangazi Belediyesi tarafından sık sık övgü ile tanıtımı yapılan, her gün ayrı bir etkinliğin yapıldığı, gece yarılarına kadar hareketliliğin eksik olmadığı Sukaypark’ta güvenlik zafiyetinin en üst noktada olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Sukaypark'ın belki de en hareketli zamanlarında, herkesin gözü önünde denilebilecek bir saatte ama her ne hikmetse gözlerden tamamen ırak bir şekilde boğuluyor. Çocuğun boğulduğunu tesadüfen gören bahçıvanın haber vermesiyle birkaç görevlinin olay yerine gelmesine kadar geçen zamanda Beytullah Değirmenci suyun dibine çöküyor. Sudan çıkarılan çocuğun hayati belirtilerinin olmadığı belirlenirken, bölgeye çağrılan bir ambulansla Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ediliyor. Duran kalbi hastanede tekrar çalıştırılıyor.
BÖYLE BİR CİDDİYETSİZLİK OLABİLİR Mİ?
Sukaypark 3 mahallenin ortasında hizmet veren bir tesis. Dolayısıyla yaz aylarında özellikle çok ilgi çekiyor. Bölgede yaşayan gençler ve çocukların da ilgisini çekiyor. Zaman zaman da bu çocuklar bir şekilde buraya girmenin yolunu bularak havuzda serinlemeye çalışıyor. Kablolu su kayağı yapılan uluslararası bir tesiste havuzu çevreleyen bir emniyet şeridi yok. Üstelik kameralı takip sistemi de yok. Kamera sistemi riskin en az olduğu yerde sadece kafeteryada var. Havuzun çevresinde ne bir güvenlik kulübesi ne de bir görevli bulunuyor. Dolayısıyla devasa havuz tamamen kontrolsüz bir şekilde her an benzer hadiselere gebe.
BELEDİYEDEN ALGI OPERASYONU
Türkiye’nin en büyük ilçe belediyelerinden biri olan Osmangazi Belediyesi, ölümcül ihmallerini gizlemek için korkunç olayın ardından algı yönetimi yaparak basın yayın organlarını manipüle etmekten geri kalmadı. Boğulan çocuğun havuza kaçak girdiği bilgisi verilirken, sorumluluk kendilerinde değil de boğulan çocuktaymış algısı oluşturmaya çalışıldı. Gece kondu bölgesinde bu tür olayların yaşanabileceğini hesap edip güvenlik önlemlerini tam almayan belediye, arsız bir tavırla bir de üste çıkmanın yollarını aradı.


SORUMLULARI HESABINI VERMELİ
Bursa’nın göbeğinde belediye şirketi tarafından işletilen uluslararası bir tesiste yaşanan bu acı olayın ardından fatura orada çalışan bir iki garibana çıkmamalı. Bu işin asıl sorumlusu olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibinin yanı sıra Sukaypark’ı işleten OKİ yönetimi de hesabını vermelidir. Bursa kamuoyunu yanıltıcı bilgiler ve algı operasyonlarıyla kandırmaya kalkmak yerine Osmangazi Belediyesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, sorumluluğu olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunarak yargılanmaları ve cezasını görmelerini sağlamalıdır. Bölgede muhtarların defaten başvurularına rağmen bu acı olayın yaşanmış olması da belediye yönetiminin nasıl bir acziyet içinde olduğunu gözler önüne seriyor.
AJANSLARa MÜDAHALE EDECEĞİNİZE…
Sukaypark’ta yaşanan korkunç boğulma olayının ardından Osmangazi Belediyesi’nin ajanslara müdahale ederek haberi “kaçak girdiği suni gölette boğulma tehlikesi” başlığı ile yayınlamasını sağlamakta gösterdiği beceriyi, güvenlik önlemlerini alma noktasında göstermesi, görevini layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, benzer olayların yaşanmaması için başta Mustafa Dündar ve ekip arkadaşlarının akıllarını başlarına almaları gerektiğini vurguluyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.