SON DAKİKA
Hava Durumu

Süpermen Türk olsaydı!...

Dünyanın hiçbir ülkesinde çocukların Türkiye’deki gibi aileler tarafından koruma altında yetişmediğini belirten kişisel gelişim uzmanı A

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2013 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünyanın hiçbir ülkesinde çocukların Türkiye’deki gibi aileler tarafından koruma altında yetişmediğini belirten kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, “Süpermen Türk olsaydı pelerinini annesi bağlardı” dedi. 


Osmangazi Eğitim Kurumları’nın Merinos AKKM'de düzenlediği, kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören’in ‘Süpermen Türk Olsaydı’ konulu konferansı büyük ilgi gördü. Yaptığı esprilerle velileri hem düşündüren, hem de güldüren İzgören, velileri çocuklarını koruma altında yetiştirmemeleri konusunda uyardı. Koruma altında yetiştirilen çocukların, nereye gittiğini, ne yaptığını bilmeyen fertler olarak yetiştiğini ifade eden İzgören, bunun da çocuğun büyüdüğünde iş hayatında tereddütler yaşamasına yol açtığının altını çizdi. İnsanlığın öncelikle adım atması gerektiğini söyleyen İzgören, “Hayat boyunca attığınız adımlarda hiçbir şeyden şikayet etmeden sürekli mücadele ruhu içinde olmalısınız. Ayrıca mücadele ruhu da tek başına yeterli değildir. Bilgi ve girişimcilik de mücadele ruhuna eklenmelidir” dedi.
Günümüzde bu anlamda başarılı olan insanlardan örnekler veren İzgören, Türk toplumunun genel sıkıntısının ‘çalışma isteğinin fazla olmaması’ olduğunu söyledi. Türkiye’de 26 milyon bayanın 20 milyonunun evde oturarak hiçbir iş yapmadığını söyleyen İzgören, televizyon seyretme ve Facebook’a girme oranında dünyada zirveye oynayan ülkemizin kitap okuma oranlarının ise Avrupa ortalamasının çok altında olduğunu hatırlattı. Girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü değerleri örneklerle dile getiren İzgören, velilere çocuklarının topluma daha nasıl yararlı olabileceğini yaşanmış hikayelerle anlattı. İzgören, “Süpermen Türk olsaydı pelerinini annesi bağlardı. Pelerininizi kendiniz bağlayabildiğiniz sürece gerçek bir Süpermen olabileceğinizi göreceksiniz. Ayaklarınızın yere bastığından emin olun. Gerçekten uçabilirsiniz” diye konuştu.
Seminerin sonunda Osmangazi Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Demirtaş, kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören’e verdiği eğitimden ötürü teşekkür ederek plaket verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.