SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'ye 2 tır

Büyükşehir Belediyesi'nin İnsani Yardım Vakfı'yla ortaklaşa düzenlediği organizasyonla toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, Türkiye'de ya

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi'nin İnsani Yardım Vakfı'yla ortaklaşa düzenlediği organizasyonla toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere Bursa'dan yola çıkarıldı.



Yardım malzemelerinin gönderilmesiyle ilgili törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş Suriye halkını sıkıntısı bitinceye kadar desteğin süreceğini ifade etti.
Bursa'dan Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplara gönderilmek üzere yola çıkarılan TIR'lar için tören düzenlendi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin güney kapısı önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, belediye bürokratları ve vakıf üyeleri katıldı. Vatandaşların da iştirak ettiği uğurlamada, Tarihi Bursa Mehter Takımı da bir gösteri yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriyeli mültecilerin yaşadığı sıkıntılar sona erene kadar yardımların devam edeceğini açıkladı. İHH'yla birlikte organize ettikleri son kampanyada 2 TIR yardım malzemesi topladıklarını belirten Başkan Altepe, TIR'lardan birinde gıda maddesi diğerinde de ilaç ile kırtasiye malzemelerinin bulunduğunu söyledi. Bursalılar ve hayırsever işadamlarının destekleriyle toplanan yardımların Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan mülteci kamplarıyla Gaziantep'in Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçelerinin Suriye tarafında bulunan toplama kamplarına gideceğini duyuran Başkan Altepe, "İnşallah bu yardımlardan, mülteci kamplarındaki çocuklar ile büyükler yararlanmış olacak. Oradaki sıkıntılar bitinceye dek, benzer girişimlerimiz devam edecek. Suriye'de huzur hakim oluncaya kadar, dost olduğumuzu göstermiş olacağız" dedi.
İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Suriye'deki zulmün 3. yılına girdiğini hatırlattı. Oradaki insanların zor durumda olduğunu vurgulayan Kaptan, İHH olarak malları ve canlarıyla ayakta kalma mücadelesi veren Suriyelilere destek için bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti. Kaptan, vakıf olarak kendilerinden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.