SON DAKİKA
Hava Durumu

T.C'nin kaldırılması başka hamlelerin habercisi

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bursa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bursa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Bursa’da düzenlenecek olan genişletilmiş İl Divan toplantısına katılmak için Ankara’dan Bursa’ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kurşunlu beldesi yol ayrımındaki Nil İnegöl köftecisinde partililerle buluştu. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı İnegöl’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden DP İlçe Başkanı Selim Sani, “İnegöl genel başkanımızı seviyor” diyerek günün anısına çiçek takdim etti. Uysal ise, “Görevi aldığımız günden bugüne icra etmemiz gereken vazifeyi yapma gayreti içerisinde olduk. Türkiye’nin her köşesini ve her kişisini temsil etme iddiası koymuş partimizin verdiği destek her zaman ölçü oldu. Pek çok özel kadınla mükemmel orgazm anlarını özel sevişmeleri Seks Numaraları ile kısa sürede bir arada yaşayın.Milletine hizmet eden ve milletimizin elinde bir ihtiyat akçesi olarak bulunan partimiz, dünü ve bugünü ile milletimizi kucaklayacak iradenin sahibi olmanın mücadelesini veriyor. Milletlerin zaman zaman kritik karar alacak süreçleri olur. Ama bugün Türkiye, her zamankinden daha fazla bir gelişme çizgisi içerisinde bugünlere kadar getirdiği coğrafyadaki varlığını belki de tarihinde zaman zaman münakaşa edilme aşamasına getirildiği dönemler gibi varlığımızın bu coğrafyada münakaşa edildiğini üzülerek, görüyoruz. Üzüntümüzün en büyük sebebi, geçmişte bu münakaşayı yapanlar, bu coğrafyanın dışındaki düşman kuvvetlerdi. Ama bugün münakaşayı yapmayı çalışanlar, maalesef bu ülkenin yönetim idaresi başta olmak üzere taşıyan sorumlu kişilerden başlayarak, ortalıklara dökülen akil adamlar, aydın entellektüel meslek örgütü başkanlarını bu sürecin içerisinde görüyoruz” dedi.
"Milli kimliğimiz başta olmak üzere tartışmamaya açmamamız gereken ne kadar meselemiz varsa bugün tartışma konusu" diyen Gültekin Uysal, “Ama Türkiye’nin tartışması gereken ne kadar kritik meselesi varsa bunların konuşulmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin gerçek gündemini konuşması için siyasetin ısrarla anayasa yapma süreçlerinden çok daha öncelikli olarak kendisini demokratikleştirerek sağlıklı bir istikamette meselelerini çözebilecek değişimi ve dönüşümü icra etmesi gerekir. Milletin zihninde, gönlünde olan övünç kaynağı geçmişimizden, yarınlara ümit kaynağı yapacağımız geleceği inşa edebilmektir” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HAYRINA BİR SONUCUN ÇIKACAĞI KANAATİNDE DEĞİLİZ"
Terör sürecine de değinen Gültekin Uysal, “Bu ülkede her şeyden bağımsız bir şekilde kan akıtılmasını hiç kimse istemez. Ama sadece analar ağlamasın deniliyor ki hepimizin isteği budur ama analarımız ağladığı için bu vatan toprağı bu milletin vatanıdır. Terör örgütü için bir başka evreye geçmek noktasında bir adım olarak değerlendirilen hadiseyi, iktidarımız barış süreci olarak ifade ediyor. Ama bu sürecin Türkiye’de sadece kendi içerisinde değil, bir ülter yapısı içerisindeki etnik bölücü bir siyasi organizasyonun Türkiye’nin önüne hiç bir şekilde kabul edemeyeceğimiz gibi meşru bir unsur ve bölgenin tek temsilcisi olarak, bölgeyi de etkin siyasete mahkum ederek, yürütülen bu süreçten Türkiye’nin hayrına bir sonucun çıkacağı kanaati içinde değiliz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BU MESELEDE ÖNEMLİ BEDELLER ÖDEDİ"
Uysal, “Büyük fotoğrafa baktığımızda Türkiye'nin dışarısında bölgede yeniden siyasal kadastro geçirircesine bir dizayn yapılmaya çalışıldığı ortam içerisinde kademe kademe bir değerlendirme yaptığımızda Türkiye'nin içerisinde bir çok fay hattını harekete geçirebilecek uzun vadede ülkemizin birliğini beraberliğini, kısa vadede güvenliğini tehdidi derinleştirecek bir unsur olarak görüyoruz. Türkiye'nin karşı karşıya kalabileceği en önemli mesele iyi kötü düne kadar mücadelesini verdiğimiz terör örgütü organizasyonu olarak uluslararası camiada kabul ettirmeye muktedir olmuş bir devlet olarak, bugün karşımızda bu meselenin meşru muhatabı olarak Türkiye'nin karşısında olduğu gibi, yabancı uluslararası kuruluşların da karşısında terör örgütünü yapar hale gelmişiz. Üzüntümüzün kaynağı budur. Türkiye bu meselede önemli bedeller ödedi” diye konuştu.
Ergenekon davası ile alakalı görüşlerini de aktaran Genel Başkan Uysal, “Bizim ölçümüz şudur, bir adı Demokrat Parti olan mümeyyiz sıfatı demokratlık olan bir geleneğin Türkiye'de bir takım illegal organizasyonlar başta olmak üzere darbelerin sonuna kadar mağduriyetini yaşamış burada ki insanlarımız da dahil olmak üzere her zaman karşısında olmak bir siyasi demokrasiye inanmış bir siyasi hareket olmanın ötesinde bedelini ödemiş bir çizgi olarak en önemli hassasiyetimizdir. Meseleyle beraber Türkiye'de sağlıklı bir yargılama süreçlerinin mağduriyetleri yeni mağduriyetler oluşturmadan, mağduriyetleri mağduriyetlerle yarıştırarak değil, adeta kanı suyla yıkarcasına adli mekanizmanın adaletin herkesin mülkün temeli olması gerektiği inancı içerisinde yürütülmesi de en büyük isteğimizdir. Zaman içerisinde uzun tutuklamalardan başlayarak, yargılama sürecinin uzamasından başlayarak pek çok insanımızın rahatsızlıkları vardır. Bu yargılama sürecinin meselenin esasına zarar verecek şekilde yürütülüyor olmasının da milletimizin zihninde ki bir takım fikirlerin karışma noktasına geldiğini de biliyoruz. O açıdan temennimiz ve iddiamız da Türkiye'nin bugün temayüllere, kamuoyu yoklamalarına baktığımızda adli mekanizmaya iktidarın önemli ölçüde iktidar partisine oy veren kitlelerde de dahil olmak üzere müdahale ettiği algısının yaygınlığıdır” dedi.

"T.C. İBARESİNİN KALDIRILMASI BAŞKA HAMLELERİN HABERCİSİ"
Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan ‘T.C.’ ibaresinin kaldırılmasını da değerlendiren Genel Başkan Uysal, “Bu tür sondajlar, başka hamlelerin habercisi. Çok bilinçli bir şekilde yapıldığı kanaati içerisindeyim. Birilerine şirin görünmek adına yapılan bu tür işlerin dün olduğu gibi bugün de netice vermeyeceğini öğreneceklerdir. Milletin derin irfanında zaten kaybolmuşlardır. Cevabını da almışlardır” şeklinde konuştu.
2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler konusunda da konuşan Uysal, “Bir siyasi parti için varlığının en önemli sebebi bir sonraki seçime hazırlanmaktır. Bizde Türkiye çapındaki ifade ettiğim gibi hizmetleriyle ama bugün var olan teşkilatlarıyla yine milletimizin önünde, gönül rahatlığı içerisinde kendilerini görebileceklerdir, kendilerini bulabileceklerdir. Yerel de, genel de hizmet edecek el olma noktasında hayra anahtar şerhe kilit olacak bir kadroyla milletimizin huzurunda inşallah olacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.