SON DAKİKA
Hava Durumu

Tahirağa İlkokulu'nun AB projesi başladı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Tahirağa Ortaokulu'nun 'We Aren't Problematic' (Problemli Değiliz) isimli AB projesi başladı. Türkiye

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2012 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2012 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Tahirağa Ortaokulu'nun 'We Aren't Problematic' (Problemli Değiliz) isimli AB projesi başladı.

Türkiye, Bulgaristan, Almanya, İtalya, Litvanya, Romanya, Slovakya ve İspanya'nın ortak olduğu proje 4 gün sürecek. Projeye bu ülkelerden 17 öğretmen ve 21 öğrenci katıldı. Projenin ilk günü okul bahçesinde Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri ve okul folklor ekibi bir gösteri yaptı.

Okul Müdürü Necati Özkan, okullarında birçok problemli öğrenci bulunduğunu belirterek, "Problemli öğrencilerin büyük bir kısmı doğu illerinden gelen çocuklar. İş bulmak ve iş edinmek için aileleriyle gelmek zorunda kalan bu öğrenciler, çevreye, bulunduğu bölgenin kültürüne ve hayat tarzına uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu öğrencilerimiz ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünürken ortaya böyle bir proje çıktı. Biz bu problemin sadece ülkemizde olmadığını, Avrupa'nın hemen hemen her okulunda devamsızlık ve disiplin problemi olduğunu biliyoruz. Ortak çalışmalarla bu meselenin üstesinden geleceğiz. Bizim ana hedefimiz farklı kültür ve hayat tarzları arasında hoşgörü anlayışını yaygınlaştırmak" dedi.
Müdür Özkan, projede emeği geçen bütün okul personeline teşekkür etti. Yenişehir'de dolu dolu 4 gün geçirecek olan konuklar cuma günü ilçeden ayrılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.