SON DAKİKA
Hava Durumu

Talasemi hastası çocuklar HETADER'le okuyor!

Büşra ZORCİ Talasemi ve Hemofili hastası çocukların hem sağlıklarına kavuşması hem de eğitimlerinin aksamaması için çalışan HETADE

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Talasemi hastası çocuklar HETADER'le okuyor!
Büşra ZORCİ
Talasemi ve Hemofili hastası çocukların hem sağlıklarına kavuşması hem de eğitimlerinin aksamaması için çalışan HETADER (Hemofili ve Talasemi Derneği) Başkanı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uz. Dr. Elif Güler Kazancı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.  
Basın mensupları ve HETADER gönüllüleriyle hemofili hakkında bilgiler paylaşan HETADER Başkanı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uz. Dr. Elif Güler Kazancı, “Hemofili kanın pıhtılaşma sistemindeki kalıtsal bir bozukluktur. Vücuttaki kanamalar ömür boyu sürmektedir. Eklemlerde, kaslarda ve iç organlarda kanamalar görülür. Tedavisi faktör ilaçlarının damardan verilmesi ile uygulanır. Kesin bir tedavisi yoktur. Talasemi ise, çok ciddi kalıtsal bir kan hastalığıdır.  Bebeklik döneminde ortaya çıkar. Ömür boyunca, 3- 4 haftada bir taze kan nakli gereklidir. Kesin tedavisi uygun kemik iliği nakli ile mümkündür. Derneğimizin amacı Hemofili ve Talasemi hastalığı konusunda halkı bilgilendirmek ve evlilik öncesi tarama testlerinin kullanılarak hasta bebek doğumunun engellenmesidir.  Ayrıca hastaların ruhsal - fiziksel olarak yaşam kalitesinin arttırılması, topluma üretken bireyler olması için onlara eğitim bursu ve iş imkânları sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı. Evlilik öncesi taramalarda kan uyuşmazlığı görülen çiftlerin ilk çocuktan itibaren devletten tüp bebek desteği alarak sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi için çalıştıklarını belirten Uz. Dr. Elif Güler Kazancı, konu ile ilgili yasa tasarısının meclise sunulmak üzere hazır olduğunu belirtti. Kızılay aracılığıyla HETADER’li çocuklara kan bağışında bulunulabileceğini aktaran Uz. Dr. Kazancı, “Kan Kardeşim olur musun?” projesi hakkında bilgi verdi.  Çeşitli etkinlikler ile hastalık hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Uz. Dr. Elif Güler Kazancı, çocukların eğitim bursları için 27 Eylül 2018 saat 19.30 Sheraton Hotel’de gerçekleşecek olan etkinlikle Hayatın Ritmine Lezzet Katmaya hazırlandıklarını belirtti. Doç. Dr. Halit Yerebakan’ın söyleşisi ve Ömür Akkor’un dünyaca ünlü yemekleri ile lezzetli bir etkinliğe hazırlandıklarına dikkat çeken Uz. Dr. Elif Güler Kazancı, çocukların eğitim bursları için destek vermek isteyenlerin HETADER’den davetiye alabileceklerini ifade etti. Uz. Dr. Kazancı, konuşmasını başta Bursa Valiliği olmak üzere HETADER’e destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek bitirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.