SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih canlanıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık köyünde restorasyonu tamamlanan tarihi hamam törenle açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık köyünde restorasyonu tamamlanan tarihi hamam törenle açıldı. 


Restorasyonuna geçen yıl başlanan ve 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Karabalçık Hamamı’nın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçmişten geleceğe bir köprü görevi gören tarihi mirasın korunup yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için büyük bir çaba gösterdiklerini söyledi.
Geçmişini unutan nesillerin geleceğinin sağlamlığından söz etmenin mümkün olamayacağına işaret eden Dündar, “Tarihe yatırım geleceğe yatırımdır. Tarihi ve kültürel mirasımıza yaptığımız yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Restorasyonunu tamamladığımız Karabalçık Hamamı’nı da hizmete açıyoruz. Biz bu çalışma ile tarihi mirasımıza yeniden can verirken, köyümüze de tarihi ve turistik açıdan önemli bir değeri yeniden kazandırmış olduk” dedi.
Bugüne kadar151 tarihi eseri Osmangazi’ye kazandırdıklarını ifade eden Dündar, “7 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız restorasyon çalışması ile hamam yenilendi. 120 metrekarelik bir alanda düzenleme yaptık. 30 metrekare kapalı alan yenilenirken, 12 metrekarelik alan camla kapatarak yeni bir bölüm oluşturuldu. Düzenlemeler yapılırken de tarihi hamamın aslına sadık kaldık. Çok amaçlı olarak kullanılacak tarihi hamamımız köyümüze ve Bursa’ya hayırlı olsun” diye konuştu.
Dündar, bugüne kadar hayata geçirdikleri kültür merkezleri, alışveriş merkezleri ve sosyal tesisler ile tarihi yaşayan bir Osmangazi oluşturduklarını, yaptıkları bu çalışmalar sayesinde gençlerin yaşadıkları şehrin tarihi değerlerinin farkına vardığını anlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.