SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarih Yıldırım'da hayat buluyor

Yıldırım Belediyesi, şehir merkezi yenileme çalışmalarıyla ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor. Kentsel dön

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarih Yıldırım'da hayat buluyor
Yıldırım Belediyesi, şehir merkezi yenileme çalışmalarıyla ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern ve yeni konutlarla geleceğin Yıldırım’ını inşa eden Yıldırım Belediyesi, tarihi miraslarına sahip çıkarak kent merkezinde geçmişin izlerini taşıyan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek zamana tanıklık eden mimari eserleri geleceğe taşıyor. Yıldırım Belediyesi, kent merkezini yenileme planıyla Karaağaç, Kurtoğlu, Yeşil, Meydancık, Hocataşkın ve Emirsultan mahallelerini kapsayacak ‘tarihi kentsel sit alanı’ ve ‘tarihi kentsel sit koruma alanı’ olarak tanımlı 43,58 hektarlık bölgede yenileme çalışması yapacak. Tescilli sivil mimarlık örneği 125 adet bina, 31 adet tescilli anıtsal yapı olmak üzere toplamda bin 490 binayı kapsayacak yenileme çalışmalarıyla Yıldırım'ın sahip olduğu tarihi miras yeniden canlanarak geleceğe taşınacak.

‘TARİHİ DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ’

İlçenin tarihi şehir merkezini ayağa kaldıracak çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılacak yenileme uygulamalarla birlikte Yıldırım'ın tarihi ve kültürel izlerini geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Yıldırım'ın merkezinde yer alan 6 mahallenin yenilemeyle kaderini de değiştireceklerini belirten Başkan Edebali, "Ecdadımız modern şehirciliğin ve mimarinin temellerini 1400 yıl önce ilçemizde attı. Sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yeşil Külliyesi, tarihi miraslarımızdan Emirsultan Camii ve diğer sivil tarihi yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı görev ve sorumluluklarımız arasında görüyoruz" dedi.

MODERN VE TARİHİ YAPILAR BİR ARADA

Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım'ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimizden güç alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Modern şehircilik esaslarıyla ilçemizdeki yaşam standartlarını yükseltirken, tarihi kent merkezi yenileme projemizle de Karaağaç, Kurtoğlu, Yeşil, Meydancık, Hocataşkın ve Emirsultan mahallemizde toplam 43,58 hektarlık alan hem hak ettiği konuma gelecek hem de burada yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesi yükselecek. Fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürüterek topyekun dönüşüm sayesinde tarih şehri Yıldırım, Türkiye'nin göz bebeği konumuna gelecek" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.