SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihe geçen Astronot Bursalı öğrencilerle buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olarak Bursa’ya gelen Fransız Astronot Patrick Baudry, Gökmen projesinin çocuklarda uzay ve ha

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihe geçen Astronot Bursalı öğrencilerle buluştu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olarak Bursa’ya gelen Fransız Astronot Patrick Baudry, Gökmen projesinin çocuklarda uzay ve havacılık merakını uyandıracağına belirterek, Bursa’dan bir gün astronot çıkacağına inandığını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olarak Bursa’ya gelen Fransız Astronot Patrick Baudry, NASA’da görevli Türk astrofizikçi Umut Yıldız, Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesinden Halit Mirahmetoğlu, Merinos AKKM’de Işıklar Askeri Hava Lisesi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrencileriyle buluştu. İlk olarak söz alan Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmeden sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, uzay ve havacılık tutkusunu çocuk yaşta öğretmek için Gökmen Projesini başlattıklarını kaydederek, “Astronot Baudry ve Türk bilim adamlarını öğrencilerimizle buluşturduk. Buradaki hedefimiz onlara, uzayı ve havacılığı sevdirmek. Bursa’dan astronot çıkacağına inanıyoruz. Bursa’da bu potansiyel var” dedi.
“ASTRONOT OLMAK İÇİN 19 YIL EĞİTİM ALANLAR VAR”
İlk uzaya giden Fransız astronot Baudry, savaş pilotu olarak başladığı serüvenini öğrencilerle paylaştı. 200’ü aşkın hava taşıtında pilotluk yaptığını kaydeden Baudry, çocukluk döneminde astronot hayali kurduğunu ve bunu başardığı için mutlu olduğunu kaydetti. Astronotluğun zor ve emek isteyen bir meslek olduğunu kaydeden Baudry, “Astronot olmak kolay olmadı. O dönemde bir Fransız’ın astronot olması inanılması güç bir hayaldi. Ama ben yılmadım. Her zaman hayallerimin peşinden koştum. Siz de yılmayın. Aranızda uzaya gitmek isteyen birileri varsa, beni örnek alsınlar. Astronot olmak için 19 yıl boyunca eğitim alan insanlar vardı. Onlar da hayallerinin peşini bırakmadı. Astronot olduktan sonra bile yeni hayaller kurun. Hayal etmek, başarıya ulaşmanın en önemli anahtarıdır” dedi.
“EMİNİM BİR GÜN BURSA’DAN ASTRONOT ÇIKACAK”
BTSO’nun başlattığı Gökmen Projesi’nden bahseden Baudry, “Uzay ve havacılık sevgisini çocuk yaşta anlatmak lazım. Bu yüzden Gökmen projesini önemli bir adım olarak görüyorum. Sizlerin arasından bir astronot çıkabilir. Yeter ki siz astronot olacağınıza inanın. Ben buna sonuna kadar inanıyorum. Pes etmeyin. Bir gün Türkiye’den astronot çıkacağını, bunun da Bursa’dan olacağına inancım tam” dedi.
Ardından söz alan Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesinden Halit Mirahmetoğlu ve NASA’da görevli Türk astrofizikçi Umut Yıldız, uzay ve havacılık konusunda çocuklara tecrübelerini anlattı.
Son olarak kürsüye gelen F-4 pilotu Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Fatih Mustafa Yaşar, uçuş liderliği ile ilgili sunum yaptı.
Baudry, Mirahmetoğlu ve Umut Yıldız’ın konferansına katılan Bursalı öğrenciler ise, programın düzenleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.