SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi Arap Hamamı, gerçek kimliğine kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve yüzlerce yıl önce yaptırıldığı tahmin edilen Arap Hamamı’nı

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi Arap Hamamı, gerçek kimliğine kavuşuyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve yüzlerce yıl önce yaptırıldığı tahmin edilen Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için başlattığı proje çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anıtlar Kurulu’nda onay bekleyen projenin ardından ihalenin yapılacağını ve restorasyonla birlikte Gemlik ile Küçük Kumla’nın önemli bir tarihi esere daha kavuşacağını söyledi.
ONAY İÇİN ANITLAR KURULU'NDA
Bursa’nın özellikle kültür turizminden hak ettiği payı alması için 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce yıllık geçmişi bulunan bir tarihi eseri daha ayağa kaldırıyor. Küçük Kumla’da ‘Arap Hamamı’ diye bilinen ve hangi tarihte kimin tarafından yaptırıldığı meçhul olan tarihi eserin yeniden hizmete alınması yönündeki proje çalışmaları tamamlandı ve onay için Anıtlar Kurulu’na sundu. Tarihi hamam eski kimliğine dönmek için gün sayarken, Büyükşehir Belediye Recep Altepe mekanda incelemelerde bulundu.
KÜLTÜR HAYATINA HİZMET VERECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Arap Hamamı’nda uygulanacak projelerin tamamlandığını ve onay beklediğini açıkladı. Onayın ardından ihalenin yapılacağını ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Altepe, Bursa ile Gemlik’in kültür hayatına hizmet verecek bir eseri daha ayağa kaldıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Altepe, “Yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının ardından burası, Küçük Kumla köyümüzde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı önemli bir merkez olacak. Burada hanımlarımıza yönelik meslek ve beceri kursları açılacak. Kütüphane kurulacak. Şimdiden Küçük Kumlamız, Gemliğimiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.