SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi bir çarşı daha

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, cephe sağlıklaştırma ve yenileme çalışmaları yapılacak olan Medrese Pasajı esnafı ile bir araya

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, cephe sağlıklaştırma ve yenileme çalışmaları yapılacak olan Medrese Pasajı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Dündar, yapılacak çalışma ile Ulucami Caddesi ile Medrese Pasajı’nın yeniden eski ihtişamına kavuşacağını söyledi. 


Tarihi mirasın yenilenerek ayağa kaldırılıp gelecek nesillere aktarılması için yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’ye Örnek olan Osmangazi Belediyesi, Tarihi Medrese Pasajı ile Ulucami Caddesi’ndeki cephe düzenleme ve sağlıklaştırma çalışmalarına başlıyor. Bursa’da tarihi hanlar bölgesinin en önemli giriş noktalarından birisi olan Ulu Cami Caddesi’nde yer alan Medrese Pasajı esnafı ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yürütülecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Dündar, “Medrese Pasajı’nı da, Ulucami Caddesi ile birlikte yenileyerek tamamlayalım istiyoruz. Yapılacak bu çalışma öncesinde, sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istedik. Hem vatandaşlarımızı, hem de sizleri mağdur etmeden yürütmeyi planladığımız bu çalışmaları, mümkün olan en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Ulucami Caddesi cephe düzenleme ve Medrese Pasajı yenileme çalışmalarının, cadde ve pasajı orijinalini koruyarak yeniden ayağa kaldırma ve yaşatmak için yapıldığını bu çalışmanın bölge esnafına da fayda sağlayacağını ifade eden Başkan Dündar, “Bu çalışma ile Ulucami Caddesi ve Medrese Pasajı, daha önce yenilediğimiz Ertaş Bakırcılar Çarşısı ile bütünleşmiş olacak. Ayrıca, Bursa’nın ve Türkiye’nin turizmine de büyük katkısı olacaktır” dedi.
Ulucami Caddesi’nde yer alan işyeri sahipleri ile Medrese Pasajı esnafının katıldığı toplantının ardından Başkan Dündar, Pasajı dolaşarak incelemelerde bulundu. Esnafın, yapılacak çalışmaların işlerinin yoğun olduğu yaz mevsiminde yapılmaması yönündeki endişeleri üzerine Başkan Dündar, “Bizler, bu gün sizlerin görüş ve önerilerinizi dinlemek için buruya geldik. Endişelenmenize gerek yok. Çalışmaları, işlerinizin yoğun olmadığı yaz sonu gibi başlatıp, önümüzdeki yılın başında tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.