SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi handa AFAD inceleme yapacak

İnegöl ilçesinde çıkan yangının ardından Beylik hanında İnegöl Belediyesi tarafında

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi handa AFAD inceleme yapacak
İnegöl ilçesinde çıkan yangının ardından Beylik hanında İnegöl Belediyesi tarafından yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) inceleme yapması için durduruldu. 

İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen enkaz kaldırma çalışmalarının durdurulmasıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şöyle bir problem var. Biz Ayakkabıcılar Çarşısında da bir yangın atlattık. Ama orası koruma da bir yer değildi. Tescilli binalar değildi. Hemen gittik yine esnaflarla işbirliğinde çok kısa bir süre de yepyeni binalar yaptık. Şer gibi gözüken bir konu hayra dönüştü. Bizde belediye olarak çok ciddi destek verdik. Ama malum o zaman biz destekten bir yardım alamamıştık. Biz AFAD ile irtibata geçtik. AFAD yarın komisyon göndermekten bahsetti. Ama burası çarşının göbeği. Burada canlı bir hayat var. Biz hemen temizlemek istiyoruz. Yanan zaten yanmış durumda. Diğerleriyle alakalı tahliye edilebilecek işte 2 kuyumcu dükkanımız var. Yine köşede bir dükkanımız var. Onlar da tahliye edilmeye çalışılıyor. AFAD Müdürümüz saat 18.00 gibi burada olacak. Benim buradaki herkesten ricam sadece burada dükkanları olanlar kalsınlar. Diğerleri olay mahallinden uzaklaşsınlar. Emniyette zaten gerekli tedbirleri alacak. Ve inşallah biz dükkan, dükkan tespitlerini yapacağız. Yani şunu çok net bir şekilde söyleyeyim; tabi acı büyük. Allah beterinden saklasın. Bir kere can kaybının olmaması bizim için sevindirici ama tabi ki mal anlamında ciddi kayıp var. Ama bunları telafi etmek adına devletimiz, belediyemiz elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İnşallah biz esnafımızın çok kısa sürede ticaretini devam ettirmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Takdir edersiniz devletin kendine göre prosedürleri var. Bunları tespit etmemiz gerekir. Yoksa makine ekipmanımız burada 7/24 burada hazır. İnşallah biz gece tespitlerden sonra temizlik yapıp, yarın sabahtan itibaren tertemiz bir çarşı da hayat başlayacak. Çünkü malum 9 gündür bayram tatili nedeniyle her yer kapalı. Pazartesi günü herkes büyük bir heyecanla işine başlayacak. Bizim diğer esnafları olumsuz etkilememesi adına normal ticari hayata hemen başlatmamız gerekiyor. Diğer kısımlarıyla alakalı ilgililerle görüşüp burada neyi en pratik, en kolay şekilde hayata geçiririz onu konuşacağız. Bu bir handikap, burası korumalık. Tescilli bir yer. Koruma kuruluna kayıtlı. Onlarla irtibata geçtik. Herhangi bir yanlışta yapmamamız gerekiyor. Ben herkese geçmiş olsun diliyorum” dedi.

"BURASI ASLINA UYGUN KULLANILMIYOR"
Şu an yangın mahallindeki dükkanların tek tek tespitler yapıldığını ifade eden Aktaş, “Yani biliyorsunuz burası aslına uygun şekilde kullanılmıyor. Küçük küçük 1,5 metrekareden tutunda 20-25 metrekareye kadar dükkanlar var. Ayakkabıcısı var, top imalatçısı var, kahvehanesi var, depo amaçlı kullananlar var. Tabi herkesin işi, mesleği ama dediğim gibi sayı burada 27-28 civarında ama daha fazla olması da mümkün. Hasar gören var, malı kısmen zarar gören var veya malı tamamen zarar gören var. Bunları tek tek tespit ettikten sonra rakam konuşmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

"İNEGÖL'E YAKIŞIR BİR MEKAN OLACAK"
Aktaş, yapılan bu uygulamanın uygun olmadığını, normal şartlar altında handa aslına uygun bir yapı olmadığına dikkat çekerek, "Benim ikinci dönem projelerim arasında Beylik Hanının restorasyonu da vardı. Biz bununla alakalı görüşmeler yaptık ama maalesef özel mülkiyet olmasının handikapları var. Dedim ya biz inşallah bu işten bir hayır çıkarttırmak durumundayız. Asla olayı normal karşılamıyoruz. Acı büyük. Gerçekten sıkıntı var ama dediğim gibi bunu hayra dönüştürmek için esnaflarla yine el birliği yapıp burayı da İnegöl’e yakışır bir mekan haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.
Beylik hanında meydana gelen yangının ardından olay yerini inceleyen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, yangında dükkanları zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.