SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi Namazgah'ta Yıldızlar Altında Teravih Namazı

Osmanlı ordularının savaşa gitmeden önce birlikte namaz kıldığı 600 yıllık tarihi Namazgah açık hava mescidine teravih namazı için vatand

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2013 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2013 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi Namazgah'ta Yıldızlar Altında Teravih Namazı
Osmanlı ordularının savaşa gitmeden önce birlikte namaz kıldığı 600 yıllık tarihi Namazgah açık hava mescidine teravih namazı için vatandaşlar akın etti.


Yıldızların altında namaz kılmak isteyen Bursalılar, Ramazan ayında Namazgah açık hava mescidine akın etti. Merkez Yıldırım ilçesindeki tarihi Namazgah mescidi dolup taştı. Kentin birçok bölgesinden insanlar tarihi camiye geldi. Çınar ağaçları altında esintili bir ortamda namaz kılma imkanı veren tarihi Namazgah'ta Yıldırım ve Osmangazi Müftülüğü imamları Ramazan ayı süresince görev yapacak. Tarihi camide teravih namazına katılan Yıldırım Belediyesi Özgen Keskin, Namazgah'ın Bursa tarihinde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Keskin, "Bütün camilerimizde olduğu gibi ecdadımız Namazgah olarak kullanmış olduğu bu açık alanda teravih namazları kılınmakta. Camii, ecdadımız 700 yıl önce burada namaz kılıyordu ve şimdi de namaz kılınabilir hale geldi” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.