SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi Osmanlı hamamı gün yüzüne çıkıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde, Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan tarihi hamam restore edilerek kültür merkezi hali

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2012 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2012 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde, Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan tarihi hamam restore edilerek kültür merkezi haline getirilecek.


Hamamı sanat atölyesi olarak yeniden hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan, restorasyonun ardından çevre düzenlemesinin de yapılacağını söyledi. Turan, Yavuz Sultan Selim tarafından yıllar önce yaptırılan tarihi Osmanlı hamamının restorasyon çalışmalarını inceledi. Osmanlı döneminin en iyi hamamlarından biri olarak gösterilen hamamı, restorasyonu aralık sonunda tamamlayarak sanat atölyesi olarak yeniden hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Turan, "Belediye olarak restorasyonuna başladığımız Yavuz Sultan Selim tarafından beldemizde yaptırılan Osmanlı hamamı 30 yıl boyunca kullanıldıktan sonra harabe durumda bırakılmış. Zaman içinde de bazı bölümlerinde bakımsızlık yüzünden çökmeler meydana gelmişti. Belediye olarak Osmanlı döneminin en ihtişamlı yapılarından biri olan hamamı sanat atölyesi olarak kullanmak arzusundayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.