SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarım fuarı başlıyor!

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve ilk kez uluslararası fuar takvimine giren İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) Cumartesi günü açılıyor. 56 fi

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2015 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2015 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarım fuarı başlıyor!
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve ilk kez uluslararası fuar takvimine giren İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) Cumartesi günü açılıyor. 56 firmanın stant açacağı fuarın kırsal kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.
İnegöl’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Tarım Fuarı (İNTARF), Cumartesi günü kapılarını açacak. 15 Eylül’e kadar açık kalacak ola fuarda 56 firmanın stant açacağı bildirilirken, fuar bu yıl ilk kez uluslararası fuar takviminde de yer aldı.Fuarın açılışına günler kala bugün MODEF fuarcılık toplantı salonunda fuarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Fuarın oluşumunda katkı koyan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de yer aldığı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkını fuara davet etti.
TARIM ŞEHRİYİZ
Mobilya ve köftesi ile ünlü olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl’ün, verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip olduğuna vurgu yapan Aktaş, “İnegöl için sanayi ve ticaret şehri diyoruz. Aslında İnegöl bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir. Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanlarını, ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekleyici hedeflerimiz arasındadır. İnegöl, her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.Aktaş; “Bölgemizde önemli bir tarımsal potansiyel mevcut. İnegöl, bu potansiyelin büyük bir kısmına hitap edebilecek birikime, güce, yeteneğe, akla ve alt yapıya sahip. İnegöl’ün sanayicisi, tüccarı, üreticisi, çiftçisi, sadece ürettiği ile değil, bölgede üretilen ürüne de katma değer katıp bunu bölgeye uzak yerlere ihraç edebilecek imkâna sahip. Bizim işimiz de bunların önünü açmaktır. Buna imkân sunmak ve daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamaktır” dedi.
TARIMA ÖNEM VERİYORUZ
Tarım ve hayvancılık da kentimizin lokomotif sektörlerindendir. Zenginleşme elbette sanayiden geçer, ama tarımın da sanayisi var diyen Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’e yaptığımız her türlü çalışmanın yanında şehrimizin tarım gerçeğine de dikkat çekebilmek adına ilkini, 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz ayçiçeği şöleni ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Yine Büyükşehir yasasından sonra kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarıma verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Ayrıca tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli mahallesinde ve Turgutalpköy Mahallemizde erken uyarı sisteminin oluşturulması, Tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amacıyla Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kurulması, Yine yapım çalışmaları devam eden ve yakın zamanda açılışlarını yapacağımız çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin tek merkezde toplanabilmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında önemli bir kazanım sağlayacağımızı düşündüğümüz Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimizdeki Ürün Toplama Merkezlerinin kurulması, bunun yanı sıra İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılması amacıyla çiftçilerimize arı kovanı dağıtımı, sel mağduru seracılarımıza sera örtüsü desteğinin sağlanmasıyla tarıma verdiğimiz destek ve hizmetler artarak devam etmektedir.Ayrıca çiftçilerimizin daha bilinçli tarım yapmaları adına düzenlediğimiz eğitim ve bilgilendirme toplantıları gibi çalışmalar hep kırsal kalkınmayı destekleme adına yapılan çalışmalardır” dedi.
İLK KEZ FUAR TAKVİMİNDE YER ALDI
12-15 Eylül tarihleri arasında bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan ‘İNTARF Tarım Fuarı’ ile şehrimizin üretim potansiyelini tanıtmayı, bölgesel üretimi teşvik etmeyi, kent ekonomisine katkı sağlamayı ve kırsal kalkınmayı hedeflediklerini de belirten Aktaş, şöyle konuştu: “4. İnegöl Tarım Fuarımızı İnegöl Belediyesi öncülüğünde, Modef Fuarcılık ev sahipliğinde, İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve tarımsal sivil toplum kuruluşlarının önemli katkıları ile 12 - 15 Eylül 2015 tarihleri arasında MODEF Fuar Merkezimizde gerçekleştirileceğiz. Fuarımız bu yıl ilk kez T.O.B.B.’nin Uluslararası fuar takviminde yer almaktadır” dedi.
56 FİRMA STANT AÇACAK
Aktaş; “12-15 Eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca gerçekleşecek olan fuarımızda; 15 adet tarımsal kalkınma kooperatifi İnegöl kırsalında yetiştirilen birbirinden kaliteli ve lezzetli tarım ürünlerini sergileyeceklerdir. Bunun yanı sıra İnegöl’de faaliyet gösteren tarımsal mekanizasyon (tarım makine ve aletleri) satışı yapan firmalar, fidancılık yapan firmalar, süt ürünleri ve bal firmaları, damlama su sistemleri firmaları, peyzaj firmaları ile İnegöl dışından tarım sektörüyle alakalı faaliyet gösteren 14 firma olmak üzere toplamda 56 firma stant açacaktır” dedi.
95 OTOBÜS TAHSİS EDİLDİ
Fuarımıza Bursa dışından çeşitli illerden gelecek ziyaretçilerimiz için 95 adet araç tahsis edilmiştir diyen Aktaş; “Şehrimizde; birbirinden güzel, birbirinden farklı meyve ve sebzelerimiz var. Bu topraklar verimli ve bereketli topraklar. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARF Tarım Fuarımızı hep birlikte, İnegöl’ün tüm dinamikleriyle gerçekleştiriyoruz.İnegöl’de, böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi İnegöl tarımına büyük bir ivme kazandıracaktır. Fuar, İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. İyi bir fuar hazırlayıp en iyi sonucu almak için uğraşacağız. Bu vesileyle tüm İnegöllü hemşerilerimizi fuara davet etmek istiyorum. Fuarımızın şimdiden kentimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.