SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarlada değil salonda yarıştılar

Bursa’da kadın çiftçiler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bilgi yarışmasında ter döktü. 

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da kadın çiftçiler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bilgi yarışmasında ter döktü. 


Kadın çiftçilere verilen eğitimin sonuçlarını görmek ve zirai konularda performanslarını değerlendirmek için düzenlenen '10. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın Bursa finali İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Yarışmada ilçelerden gelen kadın yarışmacılar ter döktü. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada, Yıldırım Cumalıkızık köyünden Saadet Sezer sorulan 15 sorunun hepsine verdiği doğru cevaplarla 150 puan alarak yarışmayı birincilikle bitirdi.
Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, kadınların son yıllarda ekonomide, siyasette önemli görevler aldığını anlatarak, “Bitkisel üretimin de her aşamasında yine kadınlarımız var. Bakanlığımızca 10 yıldan beri yapılan bu etkinlik aynı zamanda uluslararası ödül almıştır. Yarışmaya katılan bütün yarışmacıların çok iyi hazırlandıklarına inanıyorum. Buradan Bursa’yı bölge ve Türkiye finalinde temsil edecek yarışmacı çıkacak. Yarışmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bölge yarışmasına Bursa’yı temsilen katılma hakkı kazanan Saadet Gezer’e cumhuriyet altını hediye edildi. Yarışma sonunda sorulan 15 sorudan 11 soruya doğru cevap vererek 110 puan almaya hak kazanan Orhangazi Paşapınar köyünden Nuran Nalbant ve Karacabey Eskikaraağaç köyünden Leyla Aldum, altın sorulara kaldılar. Altın sorularla devam eden zorlu yarışmanın 9. sorusunda eşitlik bozuldu ve Orhangazi Paşapınar köyünden Nuran Nalbant yarışmanın ikincisi olmaya hak kazanarak yarım altın ile ödüllendirildi. Üçüncü olan Karacabey Eskikaraağaç köyünden Leyla Aldum’a da üçüncülük ödülü olarak çeyrek altın verildi.
İstanbul’da 10 Nisan 2013 tarihinde yapılacak bölge yarışmasına Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Düzce, Sakarya olmak üzere toplam 9 il katılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.