SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayan meclise taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, kamu hastanelerinde ilaç ve tıbbi sarf malzemesi sıkıntısı yüzünden hastalara ameliyat için ileri tarihe g

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, kamu hastanelerinde ilaç ve tıbbi sarf malzemesi sıkıntısı yüzünden hastalara ameliyat için ileri tarihe gün verildiği iddialarını TBMM’ye taşıdı. 


Tayan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, kamu hastanelerinde yatan hastaların tedavi ve ameliyatlarında kullanılan ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin birçoğunun yokluğuna dikkat çekti. Tayan, "Ameliyat ipliğinden eldivene, ameliyat maskesinden cihaz aparatlarına, kanserden kadın hastalıklarına varana kadar birçok ilaç bulunmuyor. Hastane başhekim ve yöneticileri eksik olan ilaç ve sarf malzemelerini doğrudan alımlar yaparak temin etmeye çalışıyor. Ancak, bazı hastanelerin doğrudan alım limitleri doldu. Hal böyle olunca da hastalara ameliyat için ileri tarihlere gün verilmeye başlandı” diye konuştu.
İlaç ve ameliyat malzemesinin olmaması yüzünden hastanelere şifa bulmaya giden hastaların bezmiş durumda olduklarına dikkat çeken Tayan, önergede, Çekirge Devlet Hastanesi’ne doğuma giden bir hasta için saatlerce ilaç arandığını kaydederek, Bakan Müezzinoğlu’na, “Konu hakkında ne düşünüyorsunuz, çözüm yollarınız nelerdir?“ diye sordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.