SON DAKİKA
Hava Durumu

TAYFA A.Ş. : 'Ben İl Başkanı oldum, ortağım ve tayfam da vekil olsun A.Ş.'

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bursa İl Başkanlığına yeniden seçilen avukat Cemalettin Torun, 1 Mart’ta yapılan temayül yoklamasında 25

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TAYFA A.Ş. : 'Ben İl Başkanı oldum, ortağım ve tayfam da vekil olsun A.Ş.'
Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bursa İl Başkanlığına yeniden seçilen avukat Cemalettin Torun, 1 Mart’ta yapılan temayül yoklamasında 25 yıllık ortağı Zekeriya Birkan başta olmak üzere avukat arkadaşları Mustafa Yavuz, Necdet Yılmaz, Emine Yavuz Gözgeç ve eski İl Başkanı Sedat Yalçın ile belediyelerin tanıtım ve organizasyon işlerini yapan Cemile Yiğit'e destek verdi.

 

Aylardır yazıp çizdiğimiz tehlike Ak Parti Bursa Teşkilatının kapısını çaldı. İl başkanı Cemalettin Torun 25 yıllık ortağı Zekeriya Birkan’ı ve diğer avukat arkadaşları başta stajerleri Necdet Yılmaz, Emine Yavuz Gözgeç  ve Mustafa Yavuz’u meclise taşımak için düğmeye bastı. 1 Mart’ta yapılan Temayül oylamasında bu isimlere ilave olarak geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir ‘e aday gösterilmeyince istifa ederek il yönetimini başsız bırakan Sedat Yalçın ve belediye reklamcısı Cemile Yiğit de Cemalettin Torun’un destek verdiği isimler arasında.

Zekeriya Birkan ve Cemalettin Torun ile ilgili Bursa İl yönetiminde yer almaları sonrası mal varlıklarında meydana gelen artışlara dikkat çekerek bu süreçte portföylerine ilave ettikleri davaları gündeme taşımıştık. Bu ikili 17 Aralık öncesi paralel savcılarla olan içli dışlı ilişkilerinin ve Zekeriya Öz ile olan sınıf arkadaşlıklarının meyvesini ise; paralel çetenin,  BTSO Başkanı Celal Sönmez’i silkeleme operasyonu sonrasında BTSO avukatlığına getirilmeleri ile aldılar. Bu kurumun hiç bir dosyasının kapağını dahi kaldırmadan 4 yıldır her ay 5 bin liraya yakın ücreti sadece il başkan yardımcısı ve sonrasında ise il başkanı olarak ceplerine indirdiler. Öncesinde hiçbir ilişkileri olamayan müteahhit Nurettin Kutlucan ve Ali Hazır’a ait şaibeli hukuk dosyalarında birden bire müdahil avukatlar olarak karşımıza çıktılar… Ancak tuzun koktuğu dava; zengin bir fabrikatör  Mudanya yolunda  240 promil alkol almış olarak ve aşırı süratle bir işçi ailesinin otomobiline  arkadan çarpar ve 8 yaşında çocukları vefat eder. Türk Hukuk tarihinde eşine ender rastlanacak bir gelişme olur ve sürücü tek bir gün dahi tutuklu kalmaz. İşte bu davanın avukatları da  Bursa Adliye koridorlarında ‘’Ben Başbakanın Avukatıyım’’ diyerek savcı ve hakim ofislerinden çıkmayan Zekeriya Birkan ve Cemalettin Torun’dan başkası değildir.. Bu hukuksuzluğu gündeme taşımamızla birlikte apar topar bu davadan çekilirler.
Cemalettin Torun’un kayıtsız şartsız destek verdiği diğer bir isim ise, Ak Parti il teşkilatını yüzüstü bırakan  politikacı Eski İl Başkanı Yeminli Mali Müşavir Sedat Yalçın. Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde genel merkezin tavrını Recep Altepe’den yana koyması ile ‘’benim takvimim doldu’’ bahanesi ile il başkanlığını boşaltan ve seçim öncesi partiyi başsız bırakan Sedat Yalçın, parti il binasında yaptığı basın toplantısında ve çıktığı TV programlarında ise  2015 genel seçimlerinde aday olmayacağını defaatle söylemişti.. Binali Yıldırım’ın hemşerisi olduğunu ve bu yüzden yerinin garanti olduğunu her ortamda dile getiren Yalçın’ın 2014 yerel seçimlerinde Mudanya’da hiç bir şansının olmadığını bilmesine rağmen yeminli defterlerini tuttuğu bir bayanı Belediye Başkan adayı olarak gösterme çabasına girmesinin de parti hafızasına işlendiğini düşünüyoruz. Yalçın’ın sahibi olduğu yeminli müşavirlik şirketinin özellikle Yalçın’ın İl başkanı olduğu dönemde birçok Bursalı şirketin devletle olan vergi ihtilaflarını çözme konusunda büyük başarılar kazandığını da okuyucularımızla paylaşarak bir hakkı teslim etmemiz gerekir.
Cemalettin Torun’un kadın aday kontenjanında göstermek için büyük çaba içinde olduğu Cemile Yiğit konusunda ki  en büyük engeli : Ak Partinin vekil adaylarında aradığı kamu kurum ve kuruluşları ile ihale ve benzeri ilişkiler içinde olmaması ilkesi.  Yiğit’e ait şirketlerin bilanço kalemleri incelendiğinde en büyük payı Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Bursa Belediyelerine verdiği hizmet kalemlerinin aldığı  gözlemlenecektir.  Reklam tanıtım, ssorganizasyon ve baskı işlerinde çözüm ortağı olan Yiğit’in sahibi olduğu Maydonoz ve Cem Ajans şirketlerinin Torun’un yaptığı İl Başkanlığı organizasyonlarına da imza atmakta…17 aralık sonrası uzunca bir süre  paralel işadamı şirketi Bugiad üyeliğinden istifa etmekte tereddüt eden Yiğit’in geçmişte  bu kurumun tüm organizasyonlarını da başarı ile yürüttüğü de bilinen bir gerçek. BUGİAD'a yaptığı işleri ve organizasyonları hala Şirketi'nin Web sitesinde referanslar bölümünde tutuyor.
Cemalettin Torun’un Avukat tayfası olarak  belirli kontenjanlardan vekil yapılmak istenen  Emine Yavuz Gözgeç (kadın), Mustafa Yavuz (Dağ) ve Necdet Yılmaz (Gemlik/iznik) ise geçmişlerinde hiç bir başarı hikayeleri olmayan yukarıda maharetlerini saydığımız iki ortağın gölgesinde konaklayarak , onların stajeri olarak başladıkları avukatlık maceralarını yine onların bulduğu kamu avukatlıkları ile sürdürmektedirler.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.