SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Tarım Komisyonu Gemlik'e geliyor

TBMM Tarım Komisyonu üyelerinin önümüzdeki günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesinde zeytinliklerde inceleme yapacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Tarım Komisyonu Gemlik'e geliyor
TBMM Tarım Komisyonu üyelerinin önümüzdeki günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesinde zeytinliklerde inceleme yapacağı bildirildi.

Zeytin Koruma Kanununun çeşitli maddelerinin değiştirilmesi ile Gemlik’te yeni imar alanları açılma konusu, CHP tarafından yapılan itiraz üzerine Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmişti. Gemlik’in de iptalden etkilenmesi ve Cihatlı-Kumla arasında çok sayıda zeytinlik vasfı bulunan arazi olmasından dolayı, bölgede planlanan yapılanma da rafa kalkmıştı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Meclisi Doğal Afetler ve Deprem Komisyonu üyeleriyle beraber TBMM’de parti grupları ile görüşme yaptı. Gemlik’te deprem riskinden dolayı açılacak alanların incelenmesi ve yeni alanlar açılması ile alakalı görüşmeler yapan Gemlik heyeti, TBMM Tarım Komisyonu ile de bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu, Gemlik’e yerinde inceleme yapılarak bu meselenin çözüme ulaştırılacağını ifade etti. Önümüzdeki haftalarda komisyonun ve bölge milletvekillerinin Gemlik’te inceleme yapması bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.