SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'den Yıldırım Belediyesi'ne önemli görev

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KURAN BURSA’DAKİ İLK İLÇE BELEDİYESİ OLAN YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERİYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM'den Yıldırım Belediyesi'ne önemli görev
Yıldırım Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nin  çalışmaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  dikkatini çekti.
 

 

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Bursa’daki ilk ilçe belediyesi olan Yıldırım Belediyesi’nin çalışmaları meyvelerini veriyor. Bir klinik psikolog, bir psikolog, bir aile danışmanı ve iki sosyologdan oluşan kadrosuyla hizmet veren Yıldırım Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, ailenin korunmasına yönelik faaliyetleri ile adını ülke genelinde duyurmaya başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanmaların araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi’ için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun Bursa’daki incelemeleri sırasında çalışmaları ile dikkat çeken Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin klinik psikoloğu Cihad Kaya, TBMM’de komisyon üyelerine Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yıldırım Belediyesi’nin ailenin korunmasına yönelik çalışmalarından etkilenen ve Türkiye’ye örnek teşkil edebileceğini düşünen komisyon üyeleri, komisyon raporunun yazılması için oluşturulan kurula da Kaya’yı davet etti.
DEPRESYON VE KAYGI ORANI DÜŞÜYOR
Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seanslarda aile danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı ile yetişkin danışmanlığı konularında vatandaşlara destek olduklarını aktaran Klinik Psikolog Cihad Kaya, "Ailenin korunması öncelikli hedeflerimizden birisi. Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen faktörleri azaltmak amacıyla çiftler arasındaki problemlerin çözümüne yönelik seanslar gerçekleştiriyoruz. Başvuran vatandaşlarımızın sorunlarına göre 4 ile 8 seans arasında danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle boşanmalarda temel etkenlerden olan ‘depresyon ve kaygı’ konularında ölçümler yapıyoruz. Başlangıçta yapılan ölçümlerin seanslardan sonra önemli oranda düştüğünü görüyoruz. Bu da çiftlerin iletişim kurmasını, birbirlerine daha anlayışlı davranmalarını kolaylaştırıyor. Çalışmalarımız ve sonuçları konusunda Meclis komisyonunu bilgilendirdik” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ GÜÇLÜ AİLE YAPIMIZI KORUMAK
Türk toplumunun en güçlü yanının aile yapısı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, insanların birçok sorunlarını aile içi dayanışma ile çözebildiğini hatırlattı. Toplumu ayakta tutan aile mefhumun korunması gerektiğine işaret eden Başkan Edebali, “Sağlıklı bireyler, sağlıklı ve mutlu aileleri, sağlıklı aileler ise huzurlu ve güçlü bir toplumu meydana getirir. Bunların birisinde yaşanacak bir aksaklık toplumu da olumsuz etkileyecektir” dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren toplumun en önemli özelliklerinden olan ‘güçlü aile’ yapısının korunması ve güçlendirilmesi için projeler ürettiklerini de söyleyen Başkan Edebali “İlk iş olarak birçok belediyede bulunmayan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak, bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. En büyük hedefimiz; herkesin mutlu olduğu, huzur duyduğu, yaşamaktan keyif aldığı bir Yıldırım inşa etmek. Bu ancak sağlıklı aile ortamında yetişen sağlıklı bireylerle mümkün. Bundan dolayı aile içi iletişime katkı sağlayarak aile içerisinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkı koymak adına Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açtık. Merkezimiz önemli bir açığı kapatarak, daha güzel Yıldırım ve daha mutlu Yıldırımlılar hedefimize büyük katkı sağlıyor. Çalışmalarımızın TBMM tarafından takdir edilmesi ve arkadaşlarımızın Ankara’ya davet edilmesi de kısa süre içerisinde yürüttüğümüz çalışmalardan sonuç aldığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.