SON DAKİKA
Hava Durumu

TBSDER Türkiye'ye Bursa'dan yayılacak

Şanlıurfa merkezli Toplumsal Barışı Sağlama Derneği, Türkiye genelinde 11 yeni şube açmaya hazırlanıyor. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2013 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBSDER Türkiye'ye Bursa'dan yayılacak
Şanlıurfa merkezli Toplumsal Barışı Sağlama Derneği, Türkiye genelinde 11 yeni şube açmaya hazırlanıyor. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feridun Öncel, ilk şubeyi Bursa’da açacaklarını söyledi.

 

Aşiretler arası kavgaları barışla noktalayan, Şanlıurfa merkezli Toplumsal Barışı Sağlama Derneği, Türkiye genelinde 11 yeni şube açmaya hazırlanıyor. Bölge sınırları dışında ilk şube ise Bursa’da açılacak. İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere toplam 11 yeni şube ile hizmet vermeye devam edecek olan TBSDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feridun Öncel, Bursa Şubesi’nin yılsonuna kadar açılacağını söyledi. Barışın sağlanması için Şanlıurfa ve çevresinde 4 yıldır faaliyet gösterdiklerini anlatan Öncel, bölge dışında da töreden kaynaklanan sorunlar yaşandığını ve bunları çözmek için ülke genelinde faaliyet gösterme kararı aldıklarını belirtti.

Kardeş kavgasının olmadığı, kan davası cinayetlerinin sona erdirildiği bir ülke için yola çıktıklarını anlatan Dr. Feridun Öncel, Bursa’da ve diğer illerde şube açma nedenlerini şu sözlerle açıkladı: “İnsanlar işsizlik, eğitim ihtiyacı ve töre baskısı başta olmak üzere çeşitli nedenlerle göç ediyor. Göçerken de sorunlarını ve geleneklerini yanlarında getiriyor. Bursa da en çok göç alan kentlerden biri. Bu şehre kan davası ya da başka sorunlarıyla gelen halkın hem kent yaşamına uyum sağlaması, hem yeniden bir hayat kurması için onların yanında olmalı, sıkıntılarını çözüme kavuşturmalıyız.”

TBSDER Genel Koordinatörü Meriç Münevver Gezgin de töre baskısı karşısında kadın ve çocukların yaşadığı sıkıntıya değinerek, “Kız çocukları küçük yaşta eğitimi bıraktırılarak evlendiriliyor. Dernek olarak bunun önüne geçmek, meslek kursları açarak kadınlarımızı üretime kazandırmak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sosyal yaşamda etkin kılmak istiyoruz” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.